Bericht

Sandscapes (Zandgezichten) en Woodlands (Woodland) op Strand IJburg

Geplaatst op 28 juni 2021, 08:44 uur

Deze zomer organiseert SLeM (Stichting Landschapstheater en meer), onder leiding van Bruno Doedens, twee activiteiten op het strand van IJburg: Sandscapes (Zandgezichten) en Woodlands (Woodland) (tekeningen van bamboestokjes). 

Sandscapes (Zandgezichten)
‘Wij zijn natuur’ is de basisgedachte achter de Zandgezichten op het strand. Ze komen als het ware uit de grond omhoog. De zandgezichten worden gemaakt door Rikke Munkholm Laursen. Er wordt ongeveer één gezicht per dag gemaakt of hermaakt. Terwijl nieuwe gezichten worden gemaakt, vervagen de oude gezichten. 

De zandgezichten zijn van 25 juni tot 16 juli te zien. De kunstenaar is meestal aanwezig tussen 10.00 en 19.00 uur. 

Woodlands
Tien dag lang, wordt er met vrijwilligers gewerkt aan een kunstwerk van ongeveer 50.000 splitbamboestokjes. Elke dag wordt er gewerkt aan een nieuwe tekening in het zand. De stokjes worden binnen een cirkel van maximaal 25 meter in het zand gestoken. Elk uur wordt er van bovenaf een foto gemaakt met een drone, zodat het werk mooi in beeld wordt gebracht. Ook wordt er een timelapse van de opbouw gemaakt. Elke avond worden de stokjes weer uit het zand verwijderd. 

Woodland vindt plaatst op tien dagen in juli: 1,2, 3, 15, 16, 17, 29, 30, 31 juli en 1 aug. Er wordt tussen 10.00 en 19.00 uur gewerkt aan de kunstwerken. Verschuivingen van dagen en tijden zijn mogelijk door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Voor actuele informatie kijk op www.slem.org of www.brunodoedens.nl.

Locatie
De activiteiten vinden plaats op het noordelijke deel van het strand, ter hoogte van Vrijland. Op dit deel van het strand zijn het minst aantal strandbezoekers. Bezoekers worden op de locatie door middel van een infobord geïnformeerd over het project. 

Deel dit: