Bericht

Start inzameling GFT op Haven- en Rieteiland

Geplaatst op 18 mei 2021, 14:28 uur , door Elise Kleisen

Beste IJburgers,

Start GFT inzameling op Haven- en Rieteiland
U heeft ze vast al zien staan; de GFT containers op Haven-, en Rieteiland. Vanaf deze week kunnen alle bewoners van IJburg het GFT apart aanleveren. Bewoners van Steigereiland doen dat al vanaf eind 2018. En de bewoners van Haven- en Rieteiland gaan vanaf deze week meedoen.

Deze week valt namelijk de brief met informatie over de gft inzameling op de deurmat. In deze brief zit een pasje om de gft-container te openen, een rolletje composteerbare zakjes, een folder en een infographic.

Vanaf zaterdag 22 mei kunnen de GFT containers in gebruik worden genomen en werken de pasjes!

Van 25 mei tot en met 16 juli is er tijdens werkdagen een team van GFT coaches in de buurt aanwezig om aan alle huishoudens een gratis aanrechtbakje aan te bieden. Met dit bakje is het nog gemakkelijker om in de keuken al de etensrestjes en de groente en fruitschillen apart te houden van het restafval.

De groene energie fabriek van de Meerlanden
Vanaf maandag 31 mei breidt de Meerlanden de wekelijkse inzameling van Steigereiland uit met de inzameling op Haven-, en Rieteiland. Alle GFT containers van heel IJburg worden wekelijks op maandag geleegd. De Meerlanden verwerkt al deze restjes in hun eigen Groene energie fabriek tot 6 nieuwe bruikbare grondstoffen. En zo gaat er niets van verloren:
- Biogas
- Compost
- Water
- CO2
- Warmte
- Citrusbrandstof
Meer weten?
Check de website van de Meerlanden: www.meerlanden.nl

Zodra Corona achter de rug is organiseren we graag een excursie naar de Meerlanden zodat u met eigen ogen kunt zien hoe uw restjes voor 100% worden gerecyceld.

Het uitreiken van de aanrechtbakjes
Van 25 tot 28 mei staan we van 10.30 tot 13.30 uur en van 15.00 tot 18.00 uur met een bus op de kruising van de Diemerparklaan en de Zwanenbloemlaan. Bewoners die wonen in gebied 35 C kunnen bij deze bus het gratis aanrechtbakje op halen. Bij alle andere huishoudens komen we tussen 31 mei en met 9 juli tussen 17.00 en 20.00 uur aan de deur om het bakje aan te bieden.  
Niet thuis?
Van maandag 12 juli tot en met 16 juli bieden we de bewoners die nog geen bakje hebben ontvangen de moeglijkheid om alsnog een bakje bij de bus op te halen. We staan dan iedere dag op een andere locatie. Die exacte locaties communiceren we nog via de site van Hallo IJburg.
Meehelpen met het uitreiken van de bakjes?
Dat kan! Stuur dan een mail naar onderstaand emailadres of neem contact op met Elise.

Vragen?
Heeft u vragen?
Stuur dan een mail naar: gft.stadsbeheer@amsterdam.nl
Of bel met Elise Kleisen: 06-1053 1536