Bericht

Eindstand Oost Begroot

Geplaatst op 1 mei 2020, 13:39 uur

Als bewoner van stadsdeel Oost heb je zelf ideeën over wat nodig is in jouw buurt. Met Oost Begroot krijg je meer invloed op het versterken van jouw buurt.

Op 7 maart jl. bepaalden ruim 60 bewoners van IJburg en Zeeburgereiland welke 5 thema's het belangrijkst zijn voor deze wijk. Daarna hebben 210 bewoners online € 200.000 verdeeld over deze 5 thema’s. Dit is gebeurd tussen 19 en 30 april jl.

Dit is de eindstand:

  • Culturele activiteiten: € 32.381
  • Klimaat en duurzaamheid: € 35.810
  • Buurtverbindingen: € 36.857
  • Voorzieningen/activiteiten kinderen & jongeren: € 43.714
  • Meer groen: € 51.238

Veel bewoners hebben ook aangegeven waarom ze de door hun uitgekozen thema's belangrijk vinden. Dit kan je allemaal nog nalezen op /oostbegroot

Iedereen die heeft meegedaan: BEDANKT!

Vanaf nu kan je een voorstel voor een project indienen. Heb je een goed idee, dat past binnen een van de gekozen thema’s? Dan kan je t/m 9 juni een projectplan indienen.

Het indienen van de plannen gebeurt op de website van de gemeente Amsterdam: https://oostbegrootijburgzbe.amsterdam.nl/. Hier vind je ook alle informatie over het vervolg, de deadlines, hoe je hulp kan krijgen, etc.

Nogmaals dank aan iedereen die tot nu toe heeft meegedaan. We hopen veel plannen te mogen ontvangen om IJburg en Zeeburgereiland nog mooier te maken. En ook dank aan Hallo IJburg en Zeeburgereiland.nl voor het op zo'n korte termijn mogelijk maken om het geld online te verdelen.

Illustration
 
Deel dit: