Update

Project-update bij TEX Kunstwerkplaats

Geplaatst op 14 januari 2020, 10:55 uur
Project volgens planning

Activiteiten september/ december 2019 TEX

Wat hebben we allemaal gedaan?
We hebben ons atelier mooier gemaakt.
Het hout verwijderd van de wanden (het was bewerkt met carboleum en we kregen er hoofdpijn van), we hebben een prachtige wand gemaakt van oud zeildoek met grafisch design van de Noord /Zuid lijn op de wanden van het atelier. We hebben de opslagruimte ingericht met materiaal en naaimachines , ook hebben we een provisorische keuken gerealiseerd. En we hebben professionele naaimachines, krukken en hulpmiddelen aangeschaft.

Naaicursus
Elke dinsdag hebben we twee cursusgroepen van 5 vrouwen, gemiddeld 10 vrouwen per dag nemen deel. In de middag delen we een gezamenlijke potluck lunch en houden we werkoverleg.

We hebben prototypes van tassen van oude billboards en prints, keycord van fietsband, telefoonhoesjes van stropdas, pasjesmapjes van recycle leer gemaakt.
De eerst oplevering tassen presenteerden we in december op de kerstmark van Lolaland. We hebben veel enthousiaste reacties gehad, dus dat beloofd wat!

We hebben ook een bijdrage geleverd aan de participatiemarkt, 24H oost. (open atelier).
We maken publiciteit met onze zelf ontworpen wervingsflyers. We hebben een blog op onze website en posten op facebook en instagram en Linkedin. Onze webite maken we stap voor stap mooier en beter. We hebben een simpele Benchmark gedaan en een enquête prijsstelling tassen verspreid.

Ons team is uitgebreid en bestaat nu uit 3 docenten (waarvan twee ook kunstenaar), een grafisch vormgever en een coach/programma manager. Tex bouwt aan een netwerk en onderhoudt contacten met o.a Lolaland, Set, Natuurlijk IJburg, Right About Now, Dynamo, Viia, IJburgse winkeliers en ondernemers, diverse Amsterdamse musea.

We zijn altijd bezig om Recycle materiaal in te zamelen. We sturen mails aan bedrijven om materiaal beschikbaar te stellen en we lopen naar binnen :-). De oogst tot nu toe:Artis, Tropenmuseum, Jan vd Togt museum stellen materiaal beschikbaar en de fietsenmakers op IJburg en een printbedrijf IJburg.

We zijn ook bezig om verkooppunten te regelen. De eerste contacten zijn gelegd. Breeze en museumwinkel Jvd Togt hebben belangstelling verkoop TEX-tassen. De eerste tassen worden verkocht op Kerstmarkt 20 dec lolaland.

Deel dit: