Bericht

18-07-2014 Iftar IJtopia

Geplaatst op 28 juli 2014, 16:50 uur

Afgelopen vrijdag 18 juli was het eindelijk zover en werd er tijdens de maand ramadan in IJtopia de 1e Iftar georganiseerd.

Dynamo, Whatsup Ijburg en Inkracht hebben de krachten gebundeld en samen met jongeren de voorbereidingen getroffen. Ook de nabije buurtbewoners waren betrokken bij de organisatie van de Iftar. De Iftar stond in het teken van saamhorigheid en verbinding. Laten we elkaar leren kennen door samen het vasten te verbreken en met elkaar in gesprek gaan tijdens het eten van een dadel of heerlijke soep.

Tijdens de inloop stroomde IJtopia al redelijk vol met bewoners die deze kans pakte om IJtopia ook eens van binnen te kunnen zien. De overheerlijke soep, visschotels en salades deed de bewoners blijven tot het moment van gezamenlijke vastenverbreking. Ook jongeren die vanuit het strandje op Blijburg kwamen aanschuiven waren enthousiast over de huiselijke sfeer en mengelmoes van bewoners en jongeren.

Uiteindelijk zat de tent vol en werd er heerlijk gegeten en gesproken over verbinding en de toekomst. De jongeren hielpen met serveren, terwijl de omwonende al aan het brainstormen waren voor een mogelijk vervolg. Na de soep en de dadels zorgde DJ Coen (Jongerenwerker Dynamo) voor een relaxte achtergrond muziekje met warme sfeer lichten. Safoan ( Whatsup Ijburg & 24-Karaat ) sprak de menigte toe over menu van de dag en gaf zijn bedankje aan de vrijwilligers en aanwezige gasten.

Het was een geslaagde avond volgens Hamid (jongerenwerker Dynamo) en Alex van Streetcorner. Ondanks dat vele bewoners en jongeren op vakantie waren was het toch een volle bak. Dit moeten we gauw nog eens doen zegt Hamid, nu moeten we doorpakken en nadenken over een volgende stap.

Dorien Visser ( Projectleider Jeugdaanpak Ijburg Stadsdeel Oost ) schoof tijdens het eten ook nog even aan om te kletsen met de aanwezige bewoners en jongeren.

Al met al een geslaagde Iftar die IJtopia nog lang bij zal blijven. Zie de foto’s van de Iftar hieronder en deel het met je Ijburgse vrienden. Om de 2 weken zet de jongerenredactie een rapportage online, volgende keer is het de beurt aan Alex Statia van Streetcorner !

Bezoek voor meer info en foto’s www.whatsupijburg.nl

Team Whatsup