Update

Update bij IJburg Schoon

Geplaatst op 6 september 2017, 23:33 uur
Van harte welkom op a.s. donderdag 5 oktober om 20:00 uur voor een brainstormbijeenkomst over hoe we met elkaar IJburg schoon kunnen krijgen. Jerry van den Broeke opperde in een eerder stadium al een aantal ideeën, die een goede start kunnen zijn voor verdere uitwerking en verdere aanvulling:

* wedstrijd onder scholen wie met 10 kinderen de meeste zakken vult? Echt focus op de jeugd als grote groep inwoners die daarmee hun ouders beïnvloeden.

* betrokkenheid van bestaande IJburg organisaties vragen? Wat te denken om in te haken op avondvierdaagse? Kinderen aparte zakken meegeven. Wethouder die dit sponsort.
.
* denken aan andere afvalverzamelvormen dan op een bepaalde dag wat organiseren? Aparte zakken beschikbaar stellen bv.

* de Deen vragen om uithangbord te worden en sponsor te worden? Daar apart bedrukte zakken af te nemen en extra bedrukte container voor te zetten. Als je zwerfafval inlevert krijg je korting of iets anders.

* straatwerving of je lid wil worden van deze groep waarmee je je committeert om een zak per maand in te zamelen? Op een site geef je aan wat je hebt ingezameld en kan je je netwerk laten zien dat je

* wellicht een stichting worden en steun vragen van overheid en lokale ondernemers en scholen? Een merk worden dus.

Houd donderdagavond 5 oktober a.s. vrij als een schoon IJburg je lief is; locatie voor de bijeenkomst volgt.
Deel dit: