Bericht

Voortgang aanleg stadswarmtenetwerk

Geplaatst op 10 april 2017, 12:45 uur

Afgelopen donderdag is tussen Steigereiland en Zeeburgereiland met succes de eerste 1.300 meter lange warmtetransportleiding in de geboorde tunnel getrokken.
We zijn nog niet klaar, want er vlak naast komt een tweede buis op dezelfde manier in de andere geboorde tunnel. Aan die tweede buis wordt nog gewerkt. De planning is dat over 14 dagen deze buis wordt ingetrokken. Als alles meezit zijn we vóór 1 mei klaar en is het water vrij voor alle boten rondom de Rieteilanden.
 
‘Schrijf je naam op de buis’
Aan een groep leerlingen van de Montessorischool Steigereiland hebben we afgelopen weken uitleg gegeven over wat stadswarmte is en wat we precies aan het doen zijn op de rand van het speelplein. Met veel plezier hebben we de groep rondgeleid over onze werkterreinen en de werkzaamheden in de klas samen nagespeeld.
Ter afsluiting van deze les organiseren we een klein feestje voor de hele school en alle kinderen uit de buurt. Namelijk, op dinsdagmiddag 11 april direct na schooltijd, organiseren wij het event ‘schrijf je naam op de buis!’.
Iedereen mag zijn of haar naam op een buis schrijven. We hopen dat dit een hele mooie vrolijke buis wordt. Die buis verdwijnt later onder de grond via de geboorde tunnel en komt op Zeeburgereiland weer boven de grond. Hoe en wanneer die buis dan boven de grond komt, is natuurlijk nog een verrassing! Zodra het zover is laten we dat weten via Hallo-IJburg!

Nico Jessekade
In mei gaan we het werkterrein aan de Nico Jessekade opruimen en zaaien we het daarna met nieuw gras in.
 
John Hadleystraat
Op dit werkterrein zijn we nog tot in de zomer aan het werk. Nadat de boringen hier klaar zijn, graven we een sleuf om de warmteleidingen verder aan te leggen.

Deel dit:
Afzender
Geplaatst door