Bericht

De werkzaamheden voor uitbreiding van stadswarmtenet verlopen voorspoedig

Geplaatst op 23 maart 2017, 17:31 uur

Nu wordt op de Nico Jessekade de tweede boorstreng aan elkaar gelast. De eerste boorstreng ligt al klaar op het water.

Boormachines op Steigereiland en Zeeburgereiland
Vanaf 13 maart staan op zowel Steigereiland als Zeeburgereiland boormachines opgesteld.  Deze boormachines boren tussen Steigereiland en Zeeburgereiland twee tunnels.
De tunnels worden beiden 1.300m lang. Het duurt een paar weken voordat een geboorde tunnel ‘ruim’ genoeg is om de leidingstreng door de tunnels heen te trekken.
Stapje voor stapje wordt grond uit de tunnel 'geschraapt´. Tegelijkertijd wordt de geboorde holte opgevuld met vloeibare klei.

In de eerste helft van april hopen we zover te zijn dat de eerste leidingstreng wordt ingetrokken. Het intrekken van de tweede leidingstreng volgt in de tweede helft van april.

Vooral op Steigereiland is het werkterrein vanaf de IJburglaan goed zicht- en hoorbaar. Het is niet alleen de boormachine die u hoort maar ook de machine die de uitgekomen grond scheidt van de vloeibare klei. Na het scheiden wordt de schone klei vervolgens weer in de tunnel gepompt om de tunnel verder te kunnen graven en wijder te maken.

Lessen over stadswarmte aan plusklas Montessorischool Steigereiland
Omdat deze werkzaamheden praktisch voor de deur van de Montessorischool plaatsvinden, verzorgen we hier lessen aan een plusklas over onze werkzaamheden. We leggen aan de kinderen uit wat stadswarmte is en waarom deze werkzaamheden nodig zijn. Ook gaan we met deze groep leerlingen langs ons werkterrein en laten we van dichtbij zien wat we precies aan het doen zijn. We laten zien dat we hier een hele interessante techniek toepassen.

Deel dit:
Afzender
Geplaatst door