Bericht

Werkzaamheden in de nacht voor de uitbreiding van het stadswarmtenetwerk van IJburg en Zeeburgereiland

Geplaatst op 16 februari 2017, 17:16 uur

Als bewoner van Steigereiland krijgt u te maken met werkzaamheden in de groenstrook aan de John Hadleystraat. De John Hadleystraat blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor verkeer. 

Voor het aanvoeren van alle materialen zijn er een aanzienlijk aantal transporten met vrachtwagens nodig. Om ervoor te zorgen dat de transporten veilig uitgevoerd worden, vinden deze ’s nachts plaats. Deze transporten staan gepland in week 8 (20-24 februari) en week 10 (6-10 maart) van maandag tot en met vrijdag tussen 01:00 en 05:00 uur. Dit betreft alleen aanvoer van materialen en het direct lossen van de vrachtwagens.

Route
De vrachtwagens rijden vanaf de IJburglaan de John Hadleystraat in en gaan na het lossen rechtstreeks terug naar de IJburglaan. Er rijden dus géén vrachtwagens verder de wijk in.

Wij bieden u op voorhand onze excuses aan voor de eventuele overlast die de nachtelijke transporten met zich meebrengt. Wij doen er alles aan om deze activiteiten zo geruisloos mogelijk uit te voeren. Het is echter niet te voorkomen dat vrachtwagens kort achteruit rijden en dat daarbij een piepsignaal klinkt. 

Het daadwerkelijk inrichten van het terrein vindt overdag plaats binnen de groenstrook zelf en daar ondervindt u weinig tot geen hinder van.

Bereikbaarheid
Voor uw en onze veiligheid zetten we het gehele werkterrein af. Alle woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Wij proberen de hinder voor u zoveel mogelijk te beperken en u zo goed mogelijk te informeren.

Waarom?
Nuon werkt aan de uitbreiding van het stadswarmtenetwerk van IJburg en Zeeburgereiland. Voor een nieuw te realiseren verbinding tussen het bestaande stadsverwarmingsnetwerk op IJburg en Zeeburgereiland is Nuon op 2 januari 2017 op Haveneiland-Oost te IJburg gestart met voorbereidende werkzaamheden. Op Haveneiland-Oost worden de warmteleidingen aan elkaar gelast en daarna over het water naar het Steigereiland verplaatst. Tussen Steigereiland en Zeeburgereiland worden de leidingen via een boring met elkaar verbonden.

Tijdens diverse informatieavonden hebben wij een toelichting gegeven wat onze werkzaamheden op Steigereiland voor u betekenen.

 

 

Deel dit:
Afzender
Geplaatst door