Bericht

Stadsdorp IJburg

Geplaatst op 21 februari 2014, 09:24 uur

IJgen Wijsheid: stadsdorp op IJburg voor 50-plussers
Een discussieavond met een presentatie van Hein de Haan, architect van o.a. Vrijburcht
 

Donderdag 13 maart 2014, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

FlexBieb IJburg, Talbotstraat 46, Amsterdam-Oost

Toegang gratis

 

In Amsterdam hebben groepen bewoners de laatste jaren enkele zogeheten ‘stadsdorpen opgericht. Het doel daarvan: op een prettige manier ouder worden. Zo lang mogelijk actief, gezond en veilig zelfstandig kunnen blijven, zelf de regie blijven voeren over je leven. Eigentijds nabuurschap, contact, met en voor elkaar.

 

Een aantal medewerkers van FlexBieb IJburg heeft het idee om ook op IJburg zo’n stadsdorp te beginnen, in eerste instantie voor 50-plussers. 

 

De FlexBieb is bij uitstek geschikt om het idee van stadsdorp IJburg concreet vorm te geven. De FlexBieb is namelijk een ontmoetingsplek die is opgericht en gerund wordt door bewoners; een tastbaar bewijs van ‘zelf doen’. Bovendien is het een plek waar het prettig toeven is, met koffie, thee enzovoort, waar nu al, nog geen jaar na de opening, een traditie is van collectief overleg met een open geest.


Op donderdag 13 maart is er in de FlexBieb een avond om over de plannen voor een stadsdorp te praten en ze met een grotere groep mensen verder uit te werken.

 

Architect Hein de Haan, die in deze geest in wooncollectief Vrijburcht op Steigereiland leeft en werktbegint de avond met een presentatie over zelforganisatie. Daarna is er alle gelegenheid om over de mogelijke start van een stadsdorp IJburg van gedachten te wisselen.

 

Kom die avond ook meepraten! FlexBieb, Talbotstraat 46, 20.00 uur. 

 

Voor nadere informatie: bel Evelien 06-49108595 of mail: stadsdorpIJburg@flexbieb.nl
Illustration
 
Deel dit: