Bericht

Foto Tentoonstelling OUR GRID

Geplaatst op 9 september 2016, 15:25 uur

Foto Tentoonstelling OUR GRID (16/9 t/m 16/10) - OPENING 16 september

Fotograaf Jaap van den Beukel portretteerde in opdracht van het Stadsarchief van Amsterdam een jaar lang de explosief groeiende groep jongeren op IJburg; tieners die zelf nog op zoek zijn naar hun ‘bouwtekening’, tegen de architectonische strakke lijnen die de ordentelijk gebouwde Vinex wijk zo kenmerkend maken. De opbrengst is een serie van 18 beelden met de titel: ‘OUR GRID’ / Growing between the lines’.

Programma opening 16 september 16.00-19.30 uur
- Gastpresentatrice is de actrice Yvonne Coldeweijer

Sprekers zijn onder andere:
- De IJburgse woordkunstenaar Saf-ONE Mokhtari aka Kami-Kazi
- Fotograaf Thijs Wolzak namens de commissie van het Stadsarchief
- Ivar Manuel, bestuursvoorzitter Stadsdeel Oost Amsterdam
- Camilla Meijer, omgevingspsychologe
- Bekendmaking winnaars loting expositieprints
- Bezichtiging fototentoonstelling
- Muziek op de achtergrond van DJ Minkoes (Mink Peterson)
- Jongerencentrum IJtopia houdt open huis!
- 19.00 uur: einde van de opening

Op 16 september om 16.00 uur is de opening van de fototentoonstelling, naast het strandpaviljoen Blijburg aan Zee. De fototentoonstelling is vanaf dan te zien t/m 17-10 op Centrumeiland op IJburg en van 18-10 t/m 21-11 op het Oranje Vrijstaatplein in Oostpoort Amsterdam.

Crowdfunding - doe mee & maak het mogelijk!

Om de buiten-tentoonstelling volledig te kunnen laten slagen is er een crowdfundactie gestart! Tijdens de opening op 16 september om 16.00 uur worden een aantal grote expositie-prints verloot. Door het kopen van één of meerdere loten van € 15,00 maak je kans op een print van 145 cm x 145 cm!

Aanmelden opening / bestellen loten/ donatie:
https://www.eventbrite.com/e/opening-buitenexpositie-tickets-27373240098

OUR GRID on TOUR

Deze unieke grootschalige buitententoonstelling zal een maand lang te zien zijn op het Centrumeiland van IJburg. Hierna reizen de panelen door naar Stadsdeel Oost waar de expositie nog eens vier weken zal staan op het Oranje Vrijstaatplein in Oostpoort. Ook hier is de toegang gratis voor geïnteresseerd publiek uit alle delen van het (buiten)land.

Op Centrumeiland zullen de fotopanelen worden opgesteld vlak voor het strandpaviljoen Blijburg. Als verbindende schakel zal bij het jongerencentrum IJtopia ook een fotopaneel komen te staan.

Meer info
www.ourgrid.nl
www.jaapvandenbeukel.com

SPONSOREN: WWW.DARTLI.NL - WWW.IBLUE.NL - WAARDERINGSFONDS DEELGEMEENTE AMSTERDAM OOST -WWW.FONDSVOOROOST.NL - STADSARCHIEF AMSTERDAM -WWW.AFK.NL - WWW.JANVANBUUREN.NL - BLIJBURG AAN ZEE - IJFFF IJburg Foto Film Festival