Locatie

Activiteitencentrum De Meijboom

Ben van Meerendonkstraat 141, Amsterdam

Zorginstelling, Activiteitenruimte , Atelier / galerie


Activiteitencentrum Meijboom is gevestigd op de Ben van Meerendonkstraat, 141 op IJburg. De locatie heeft drie ruimtes voor activiteiten.

Een grote lichte ruimte aan de straatkant.  We spelen er vaak samen Rummikub, Yahtzee of andere spellen, we werken er met de naaimachine, we koken er, of we zijn er creatief bezig. In het raam etaleren we alle producten die bij ons gemaakt zijn: Schalen, knuffels, tassen, keramiek. In deze ruimte worden ook bewegingsactiviteiten georganiseerd (o.a. bocce bal). In de zomer gaan we lekker bewegen in de binnentuin. Of, zodra het weer het toe laat, gaan we buiten wandelen.

Naast deze grote ruimte is er een kleinere ruimte met een aantal computers voor mensen die daar in alle rust een filmpje willen kijken, of willen oefenen met bijvoorbeeld een taalprogramma. Tenslotte is er nog een atelier, waar we schilderen, tekenen, zeefdrukken, boetseren of gebruikskeramiek maken (oven aanwezig), kortom oefenen met vele beeldende technieken. Dit alles onder de leiding van professionele begeleidsters.

Alle activiteiten bij AC Meijboom zijn geschikt voor mensen met een lichamelijk beperking en/of Niet Aangeboren Hersenletsel. Rolstoelvriendleijke toiletten zijn aanwezig (met tillift).

Contact:
Activiteitencentrum Meijboom
Ben van Meerendonkstraat, 141
1087 LB Amsterdam
06 43054862 (ma - vrij 10.00-16.00)
s.lenoble@onstweedethuis.nl

Waar is deze locatie?
Deel dit: