Doel voor IJburg

Participatie van kwetsbare mensen vergroten


70
Het (landelijk) beleid is erop gericht dat mensen met een lichte zorg- en ondersteuningsbehoefte (langer) zelfstandig blijven wonen. Het gaat om ouderen, mensen met een lichamelijke, verstandelijke en-of psychiatrische beperking (zowel volwassenen als jongeren). Hierbij is meer eigen draagkracht en zelfredzaamheid van kwetsbare bewoners nodig. Dit vraagt om een goede (her)verdeling van middelen in de wijk, en goede samenwerking tussen formele en informele zorgaanbieders.
Wat zijn de feiten?
In de gebiedsanalyse staat: Op IJburg/Zeeburgereiland wonen weinig ouderen, slechts 4% van de bewoners is ouder dan 65 jaar (in heel Amsterdam is dit percentage 12%)

Illustration
 
Als je zelf informatie hebt die voor anderen nuttig is, laat het dan hieronder weten. Hoe meer informatie we samen delen, hoe beter we onze afwegingen kunnen maken. Ook als je een vraag hebt, stel 'm gerust hier.
Deel dit:
56 personen geven samen 70 hartjes
Deel ook jouw hartjes uit

Voor dit gebiedsdoel heeft zich nog geen ambassadeur aangemeld. Een ambassadeur is iemand die veel kennis heeft van het onderwerp en vragen kan beantwoorden.

Wil jij ambassadeur zijn van dit gebiedsdoel?
Meld je dan aan via een berichtje.