Project

Beter leren lezen en schrijven bij Sipi

Geplaatst op 9 september 2020, 16:45 uur

Wil je graag een goede e-mail of een duidelijk verslag leren schrijven? Wil je graag een boek voorlezen aan je (klein-)kinderen? Bij onze cursussen voor Nederlandssprekenden staan begrijpend lezen en goed leren schrijven centraal. Daarnaast werk je ook aan je reken- en digitale vaardigheid. Focus ligt op doelen gerelateerd aan het dagelijks leven, opleiding en werk zodat je beter kunt functionerenop het werk en toegang krijgt tot opleiding.

  • NT1 Lezen en Schrijven

Je verbetert je lees- en schrijfvaardigheid.Daarnaast werk je ook aan reken- en digitale vaardigheid.De docent brengt samen met jou in kaart welke leerdoelen je gaat behalen.

  • NT1 Financiële kennis en vaardigheden

Veel brieven zijn geschreven in lastige taal. We helpen je om deze brieven beter te begrijpen. Je werkt aan uitbreiding van je financiële woordenschat. Het doel is dat je jouw eigen
financiële administratie zelfstandig kunt bijhouden.

Doelgroep

- Volwassenen die het Nederlands als moedertaal hebben
- Anderstaligen die de mondelinge taalvaardigheden al redelijk goed beheersen(B1 niveau)

Toelichting

Sipi Taalschool

Taal is essentieel voor participatie. Dat is de visie van Sipi. Daarom bieden wij al sinds 2005 Nederlandse taalcursussen aan. Niet iedereen spreekt, schrijft of begrijpt de Nederlandse taal voldoende om verbinding te kunnen maken en in de samenleving mee te kunnen doen. Iedereen zou gelijke kansen moeten hebben. Het creëren van deze kansen begint bij de basis, met taal en reken- en digitale vaardigheden. Zonder deze basisvaardigheden is een stap naar of doorstroom binnen de arbeidsmarkt heel lastig.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Wat leer je?
• Beter lezen
• Beter schrijven
• Werken met de computer
Idee
Deel dit: