Project

Diverse projecten Natuur en milieu-educatie

Geplaatst op 28 mei 2014, 09:53 uur
Stadsdeel Oost voert diverse activiteiten uit op het gebied van Natuur en milieu-educatie.
  • NME-scholen pakket
    Een pakket lessen voor de reguliere schooltijd, waarin diverse onderwerpen worden behandeld. Dit pakket is dit jaar (als proef) ook uitgebreid met materiaal over de verborgen dieren in het Diemperpark, het project van Sandra Hueber (beschilderde putdeksels).
  • Recyclen is Simpel
    Dit milieuproject leert kinderen om zelf bijdragen te leveren aan een beter milieu, bijv. aan CO2-reductie. Het project wordt is bedoeld voor de reguliere schooltijd. Scholen kunnen hier kosteloos aan meedoen. Niet alle scholen op IJburg doen hier nu aan mee.
  • Schoonmaakhelden
    Een educatief jongerenproject waarin jongeren leren medeverantwoordelijk te zijn voor de eigen buurt. Gericht op leeftijd: 4-12 jaar. Wordt op IJburg bij diverse BSO's uitgevoerd.
  • NME karavaan
    NME-karavaan trekt door stadsdeel langs naschoolse activiteiten. Diverse onderwerpen worden in vogelvlucht behandeld in een korte serie van 4 bijeenkomsten (1x per week).
  • Tijdelijke jeugdmoestuin kavel 13a
    Het stadsdeel faciliteert en financiert deze tijdelijke moestuin. Het stadsdeel verzorgt de materialen en een NME-docent, en beheert het terrein. Aanbieders van naschoolse activiteiten kunnen hier kosteloos aan meedoen.

Voetnoot
Over deze activiteiten is slechts beperkt online informatie te vinden. Het stadsdeel informeert scholen en BSO's, maar deze kiezen er niet altijd voor om het aanbod te accepteren. Ouders kunnen deze instellingen ook wijzen op dit aanbod, en vragen of dit in het programma kan worden opgenomen.

Lopend
Deel dit: