Project

Nieuwe buurttuin op de hoek IJburglaan–Haringbuisdijk

Geplaatst op 31 maart 2024, 15:03 uur
Illustration

Wil jij meehelpen met het realiseren en onderhouden van een buurttuin rondom het warmtehuisje op Steigereiland? Als buurt kunnen wij hiervoor bij een aanvraag doen om dit aan te laten leggen en het met een groep buurtbewoners helpen te onderhouden.

Toelichting

Naar aanleiding van de bijeenkomst voor extra groen op IJburg ben ik op het idee gekomen om deze versteende hoek te vergroenen voor meer biodiveriteit en een mooie plek voor de buurt om samen van te genieten.

Om het groen aan te kunnen leggen hebben we minimaal 8 bewoners nodig die mee willen helpen met het onderhouden van de tuin. Hoe meer mensen helpen hoe makkelijker het werk is. Wat houd het onderhoud in? Bijvoorbeeld snoeien in het voor- en najaar, onkruid weghalen, zwerfafval verwijderen en extra water geven bij droogte. Zowel mensen met of zonder groene vingers zijn welkom om te helpen. Een aantal bewoners hebben zich al aangemeld.

Ontwerp
Ik heb een ontwerp gemaakt om een impressie te geven van hoe de tuin eruit zou kunnen zien. Ideeën hierin zijn onverharde paden om door de tuin te wandelen, een insectenhotel, een toegankelijk voetpad naar het uitzichttpunt op de hoek en genoeg ruimte aan de straatkant voor voetgangers en fietsers.

Afspraken gemeente
Dit plan is nog onder voorbehoud. Het moet eerst nog worden getoetst door de gemeente om te kijken wat er wel en niet mogelijk is. Voor meer informatie over medebeheer zie amsterdam.nl/medebeheer.

Aanmelden
Wil je graag helpen met het onderhoud van de tuin? Meld je dan aan voor onze WhatsApp groep via tinyurl.com/steigereilandgroen.

Doelgroep
Volwassenen
Init.
Illustration
Impressie extra groen IJburglaan-Haringbuisdijk
Deel dit:
Projectleiders