Aanbod

Taalwijzer Servicepunt voor inburgering en taallessen

Taalles

Taalwijzer, Servicepunt voor Inburgering
In Amsterdam wonen veel mensen uit verschillende landen. 
Om elkaar te begrijpen en mee te kunnen doen in Amsterdam, is het belangrijk dat iedereen Nederlands spreekt en weet wat de regels zijn in Nederland. Dit noemen we inburgeren. Op 1 januari 2007 is de nieuwe Wet Inburgering in werking getreden. Door deze wet worden bepaalde groepen nieuwkomers én oudkomers verplicht in te burgeren. Aan die inburgeringsplicht is voldaan wanneer het inburgeringsexamen met succes is afgelegd. 

Waarom is inburgeren belangrijk voor mij?
Als u de Nederlandse taal spreekt en de regels kent in Nederland, dan krijgt u allerlei nieuwe mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld handig om te weten hoe het openbaar vervoer werkt, zodat u makkelijker op bezoek kunt bij familie. 
Inburgeren biedt u de kans om werk te vinden, een opleiding te volgen, uw kinderen beter te helpen met hun huiswerk en -ook heel belangrijk- u thuis te voelen. Ook kunt u met het inburgeringdiploma een Nederlands paspoort aanvragen.

Inburgeren, een beetje ingewikkeld maar wel leuk!
De regels voor inburgeren zijn soms ingewikkeld. Daarom staan de medewerkers van de Taalwijzer voor u klaar om u te helpen. Als u eventuele problemen heeftt, of als u wilt vertellen hoe het gaat, dan kunt u tijdens spreekuur langskomen of bellen om een afspraak te maken. Samen zorgen we ervoor dat u snel kunt meedoen in Amsterdam.

contactpersoon: Karina Pouentes

Ambonplein 63

tel: 020-6637352

Geplaatst op 18 januari 2014, 22:55 uur
Deel dit: