Activiteit

Leer het Lentelied

vr 15 mrt 2024 - za 16 mrt 2024 , 15:00 - 15:30 uur
Illustration

Oefen in Factor IJ het Lentelied voor de Lenteparade!

Speciaal voor de lenteparade heeft Anouk een Lentelied gecomponeerd dat we tijdens de lenteparade op woensdagavond 20 maart met hopelijk heel veel kinderen van IJburg zullen zingen. Het rijdende podium zal de kinderen weer opwachten in het Theo van Goghpark en dan zullen we - onder begeleiding van het Queer Choir Amsterdam en cellist Laurence Gaudreau - wandelend door IJburg de lente zingend begroeten. 

OEFENEN LENTELIED

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 15.00 in Factor IJ

 

Over de parade:

Na het succes van vorig jaar organiseert Factor IJdit jaar voor de tweede keer een lenteparade om samen met de kinderen van IJburg het begin van de lente en het plezier van creatie te vieren. Dit jaar heeft Factor IJ de jonge Amsterdamse kunstenaar Anouk Hoogendoorn (1995) uitgenodigd om van 24 februari tot en met 23 maart haar werk te presenteren in de galerie aan de Pampuslaan en om samen met de kinderen van IJburg toe te werken naar de Lenteparade op woensdagavond 20 maart waarin de overgang van de seizoenen centraal staat.

Anouk Hoogendoorn (2017 afgestudeerd Gerrit Rietveld afd. Beeld & Taal) is schrijver en kunstenaar en werkt met tekst, textiel en muziek. Voor deze expositie en parade laat Anouk zich inspireren door slaapliedjes. De overgang van een moment naar een ander staat centraal in dit project; verwant aan het gedeelde moment van waken naar slapen in een slaaplied, maar juist ook de overgang van winter naar lente. 


Lenteparade – ‘Lentelied’
woensdag 20 maart
Start 18.30 uur in het Theo van Goghpark 

 

Locatie
Factor IJ
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op vr 15 maart 2024. Beëindigd za 16 maart 2024
Illustration
 
Deel dit: