Activiteit

Denk mee over Hallo IJburg

woensdag 7 februari 2024 , 17:30 - 21:00 uur
Illustration

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) doet op dit moment een onderzoek naar de impact van digitalisering en wil ook Hallo IJburg nader onderzoeken.

Al sinds 2012 kan iedereen die zich bezighoudt met ontwikkelingen rondom IJburg, de website gebruiken. Soms kan het handig zijn om te weten of iemand echt bestaat en wel of niet op IJburg woont. Dit speelde met name bij stemmingen die we de afgelopen jaren op Hallo IJburg hebben gedaan, bijv. voor de teksten op de brug in de haven, het kunstwerk in het Steigerpark of budgetverdeling voor Oost-Begroot.

Hiervoor willen we een nieuwe functionaliteit op Hallo IJburg introduceren, namelijk identificatie van nieuwe gebruikers door al bestaande gebruikers. Om dit idee op een goede manier te implementeren, organiseren we een ontwerp-workshop waaraan iedereen kan meedoen. Er komen ambtenaren van BZK en van de gemeente Amsterdam. Het is fijn als ook bewoners en gebruikers van Hallo IJburg meedoen.

We doen deze workshop volgens de Aanpak Begeleidingsethiek. Deze aanpak is bedoeld om de ontwikkeling van nieuwe technologie ethisch te begeleiden. Onder begeleiding van moderatoren gaan we met elkaar bedenken hoe we Hallo IJburg kunnen verbeteren.  

Deze bijeenkomst maakt deel uit van een serie van zestien workshops die georganiseerd worden door BZK in samenwerking met het platform voor de InformatieSamenleving (ECP). De workshops zijn allemaal gericht op actuele digitaliseringsthema’s in de maatschappij. Een beknopte beschrijving van de aanpak vind je in dit introductiefilmpje.

We starten vanaf 17.30 met een maaltijd. Om 18.00 uur starten we met de workshop. 

Heb jij vragen?
Dan kunt je mailen naar Edwin Borst (ECP) via edwin.borst@ecp.nl 

Je kan je aanmelden via de knop op deze pagina of via e-mail naar edwin.borst@ecp.nl

Locatie
CoCasa-hub

Aantal aangemelde deelnemers: 14

Deze mensen komen:
- Jeske Rutgers
- Martien van Rijn
- Michel Vogler
- Tom Demeyer
- Paul Engel
- Rogier de la Rive Box
- Jabik de Vries
- Mathilde Sanders
- Katie de Haan
- Bep Visser
- Theo Burghouts
- Sophie van der Salm
- Robert Borghuis
- Inge van Bremen

Meld je aan
Deel dit: