Activiteit

Feestelijk donatiediner met veiling voor wooncoöperatie Stroom

zaterdag 10 februari 2024 , 16:30 - 21:00 uur
Illustration

Voor wooncoöperatie Stroom wordt 2024 een bijzonder jaar. Ons pand aan het Srefidensiplein (Centrumeiland) wordt ontworpen en we gaan de bouw voorbereiden - waar ook het rond krijgen van de financiering bij hoort. Het grootste deel van de financiering wordt gedekt door een hypotheek, een lening bij de gemeente Amsterdam, eigen inleg van de toekomstige bewoners en wat fondsen en subsidies. Ten slotte is er ook nog een deel crowdfunding nodig, in de vorm van leningen en giften. Onderaan dit bericht vind je een wat uitgebreidere uitleg. Vanaf februari kunnen mensen obligaties nemen en organiseren we om de paar maanden een donatie-evenement.

Je kan je vanaf nu officieel aanmelden voor het eerste evenement: een donatiediner met veiling op zaterdag 10 februari!

Hier vind je de aanmeldlink.

Te gek als je erbij wil zijn. Van de €50 gaat het meeste naar de catering (Robin Food), zaalhuur en nog wat andere onkosten. We hopen dat je tijdens het evenement gezellig mee wil doen aan het drinken van lekkere drankjes en het bieden op toffe veilingitems. Ook zal er een ouderwetse donatieton (tevens met qr-code) aanwezig zijn. 

inloop: vanaf 16:30
start programma: 17:00 
einde:  rond 21:00
locatie: broedplaats Baggerbeest, Zeeburgereiland: Rudi van Dantzigstraat 1

De komende tijd zullen we via LinkedIn, Facebook en Instagram regelmatig foto's delen van items die geveild gaan worden en andere dingen die te doen gaan zijn. Schroom ook niet om dit bericht door te sturen! 

Hartelijke groet,
Eva

Achtergrondinformatie: waarom crowdfunding?
Wooncoöperaties zijn de woonvorm van de toekomst - vanaf nu dan dus ;) Alles draait om sociaal en duurzaam wonen, samen een positieve leefomgeving en buurt creëren. Bottom up, met z'n allen samen. We houden marktwerking en winstbejag buiten de deur en bouwen een superduurzaam, minstens energieneutraal pand. Alleen maar allemaal redenen waarom je wil dat wooncoöperaties wijder verspreid raken. 

Alleen bestaat er nog niet voldoende beleid en nog geen financiële structuur om de meest pionierende wooncoöperaties voldoende te faciliteren en financieren.. Deze zijn in de maak maar niet op tijd klaar om onze 'lichting' zomaar te laten slagen. Vandaar dat we hulp van the crowd nodig hebben. Het grootste deel van de financiering komt rond door een hypotheek bij de Rabobank en een lening bij de gemeente Amsterdam. Daarnaast hebben we toegang tot enkele subsidies en fondsen. Als laatste deel van de 'financieringsmix' is er het doel dat we €450.000 via the crowd ophalen. Daarvan bestaat het grootste deel uit leningen van €250 per stuk in de vorm van obligaties. En dan hopen we ten slotte zo veel mogelijk donaties binnen te halen. Natuurlijk is het mogeijk 'zomaar' een gift over te maken naar de bankrekening van Stroom, maar daarnaast vinden we het ook in het kader van verbinding fijn jullie daarvoor in ruil een leuke avond te geven, en te betrekken bij het proces van de woonvorm van de toekomst. 
Overigens is het ook vanaf rond 10 februari mogelijk obligaties aan te schaffen.
 

Kosten toelichting
Met de E50 voor je reservering worden vooral werkelijke kosten gedekt (catering, zaalhuur e.d.) Daarnaast hopen we dat je gedurende avond nog wat meer uitgeeft aan drankjes, veiling-items en eventueel 'gewoon' de donatieton.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Iedereen is welkom die bij wil dragen aan de ontwikkeling van wooncoöperaties in het algemeen, en/of wooncoöperatie Stroom in het bijzonder.
Deel dit: