Activiteit

Gesprek: groene stadsuitbreiding?

donderdag 25 januari 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Amsterdam wordt met de dag groter. Steeds meer woningen, mensen en ook grond. Voormalige stedelijke ‘niemandslanden’ worden bebouwd: Zeeburgereiland, Haven-Stad. IJburg, een grote, recente lap landaanwinning, krijgt er eilanden bij: Centrumeiland, het forse Strandeiland, Buiteneiland. Al die extra bewoners, ondernemers en toeristen hebben water en verwarming nodig, eten en drinken, ontspanning, vervoer. Groen, ook! Gaat de stadsuitbreiding niet te zeer ten koste van de natuur? Kunnen we die enigszins compenseren? Zo ja, hoe? Wat doen we met het klimaat? Meer neerslag, meer droogte: welke gevolgen heeft dit voor een stad als Amsterdam? Een wijk als IJburg? Houden we onze voeten droog? Blijft er nog wat groen en open water over? Wordt de druk op de ketel niet te groot, voor mens én natuur?

We gaan erover in gesprek met o.a. Dirk van Peijpe, Jeroen van Herk en Rob van Opdorp.

Dirk van Peijpe is oprichter van stedenbouwkundig bureau De Urbanisten (Rotterdam, urbanisten.nl/) met een duidelijke focus op groen. Met resultaat; zo won het onlangs een prijs voor natuurinclusief bouwen van de Vogelbescherming voor zijn ontwerp van het Getijdenpark Keilehaven in Rotterdam.

IJburger Jeroen van Herk is adviseur groene gebiedsontwikkeling en managing partner bij OAK (oakconsultants.nl)

Rob van Opdorp, ook IJburger, is een van de initiatiefnemers van BluElephant (hergebruik huishoudelijk afvalwater, bluelephant.global), Villagepump (schoon, veilig drinkwater) en NextPlanetBV (ontzilting zeewater, recycling afvalwater en reiniging grond- en oppervlaktewater).

Toegang: vrijwillige bijdrage

Reserveren: chipta.com/tickets/event/67567/gesprek-groene-stadsuitbreiding/

Locatie
FlexBieb
Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: