Activiteit

Expositie Eos Brüggen in Factor IJ

za 4 nov 2023 - za 2 dec 2023 , 8:30 - 18:00 uur
Illustration

Here: at the beginning, and at the end is een multi-sensorische en interactieve installatie waarin het publiek wordt uitgenodigd om onderdeel te worden van een magisch bos. Mensen, mossen, paddenstoelen en bomen zijn met elkaar verbonden via een audio- en lichtinstallatie, verborgen onder de voeten als een mycellisch netwerk. Net als de wereld van schimmels biedt de ruimte zich aan als een tussenwereld: hier kan je dansen tussen geluk en verdriet, tussen speelsheid en plechtigheid, tussen bloeien en rotten.

Gedurende de periode van de tentoonstelling zullen meerdere evenementen plaatsvinden omtrent deze thematiek. Zo zal er op 10, 11 en 12 november een theatervoorstelling zijn in het Diemerpark, gemaakt door Eos en haar zus theatermaker Zephyr. Op 16 november ben je welkom voor een lezing van de evolutionaire ecoloog Justin Stewart en eten we samen paddenstoelensoep! Kijk voor meer informatie hierover op de website van Factor IJ www.factor-ij.amsterdam.

FEESTELIJKE OPENING ZATERDAG 4 NOVEMBER 16-18 u

Je bent van harte welkom!


Met Factor IJ PRESENTEERT: biedt Factor IJ aanstormend en gevestigd talent uit voornamelijk de Amsterdamse kunstsector een kans om zich te presenteren aan het publiek. Eerdere edities werd de vloer gegeven aan: Casper Braat (2021), Salomé Roodenburg (2021), Leendert Vooijce (2022) en Iriée Zamblé (2022).

De expositie is tot stand gekomen mede dankzij de Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost en het AFK.

Locatie
Factor IJ
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op za 4 november 2023. Beëindigd za 2 december 2023
Deel dit: