Activiteit

Herfstvakantie op Pampus: neem gratis een vriendje of vriendinnetje mee!

za 14 okt 2023 - zo 29 okt 2023 , 10:30 - 17:00 uur
Illustration

Samen op avontuur deze herfstvakantie
Neem gratis een vriendje of vriendinnetje mee.

Kom deze herfstvakantie met 2 kinderen naar Pampus en neem gratis een vriendje of vriendinnetje mee!
Op Pampus is het twee weken herfstvakantie én Museumkidsweek! Vaar je mee vanuit Muiden en kom je met 2 kinderen, dan mag je gratis een vriendje of vriendinnetje meenemen! Dus nog meer plezier!

Wie neemt jouw kind het liefst mee naar Pampus? Jullie buurjongen, een nichtje, het beste vriendje of een van de klasgenootjes? Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Daarom hebben we speciaal voor de herfstvakantie een toffe kortingsactie: kom met 2 kinderen naar Pampus en dan mag er één extra kind gratis mee. En dat mag ook een broertje of zusje zijn…

Hieronder de voorwaarden van deze actie op een rij:
    Deze actie is geldig van 14 t/m 29 oktober 2023
    De actie houdt in: boek voor de periode 14 okt t/m 29 okt een volwassene ticket en 2 kindertickets (kinderen boven de 4 jaar) voor veerdienst vanuit Muiden en entree fort, dan krijg je een gratis ticket voor een kind voor de veerboot en entree.
    Gebruik hiervoor de kortingscode: HERFST2023
    Deze kortingsactie geldt alleen voor de Veerdienst Stern vanuit Muiden.
    De Museumkaart, Vriendenloterij VIP kaart en ICOM kaart zijn ook geldig voor deze actie.

van 17 t/m 22 oktober
De geschiedenis komt weer tot leven: net als vroeger zijn er in de herfstvakantie telegrafisten aan het werk in het fort. Vrijwilliger telegrafist Ger Fritz en zijn collega’s leggen je in het piratenhol alles uit over morsecodes. Hoe werken al die piepjes? Hoe konden de soldaten op Pampus vroeger communiceren met troepen over de hele wereld? Wat voor zendapparatuur gebruikten ze, en hoe gaat dat nu? En hoe is het om zelf aan de slag te gaan met morsecodes?
Kijk je ogen uit, want de zendapparatuur en alle computers zien er indrukwekkend uit! Verder kan er in het piratenhol ook fijn geknutseld worden. Maak je eigen flessenpost – met een boodschap voor de toekomst – of maak een sleutelhanger met je eigen naam in morsecode erop!

    Dagelijks van 11:30 – 16:30
    Interessant voor alle leeftijden, aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden.

van 24 t/m 29 oktober
Geen telegrafisten meer in het piratenhol, wel een heuse WaterExpeditie! Een heerlijke plek waar kinderen zelf mogen ontdekken hoe er vroeger én hoe er tegenwoordig voor schoon drinkwater op Pampus wordt gezorgd. Met leuke opdrachtjes voor jong en oud wordt bijvoorbeeld gekleurd water helder als glas gemaakt. Ook kan er weer flessenpost geknutseld worden!

    Dagelijks van 11:30 – 16:30
    Interessant voor alle leeftijden, aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden.

Gehele Herfstvakantie – van 14 t/m 29 oktober
Maak een spectaculaire vlucht over de Stelling van Amsterdam. Ballonvaarder Leon Mary neemt je mee op een tour van toen naar nu. Ga op blacklightspeurtocht op zoek naar verborgen letters die je alleen kunt zien met een speciaal blacklightlampje (te koop op het eiland) Of laat je rondleiden door een gids en ontdek wat er zich vroeger allemaal afspeelde in het fort. Er is nog veel meer te zien en te beleven!
    Dagelijks om 10:30 tot 17:00 uur.

Stadspas Actie bij de Veerdienst Amsterdam
Heeft je kind een stadspas, dan mag het gratis vanuit Amsterdam-IJburg met één begeleider (ook gratis) meevaren naar Pampus. Deze actie loopt van zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober op de dagen dat de Veerdienst Amsterdam vanuit IJburg naar Pampus vaart.
Dat is op weekenddagen en op donderdag en vrijdag, steeds om 10:45 uur.
Boek hier jouw plek aan boord met deze actie!

Locatie
Forteiland Pampus
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op za 14 oktober 2023. Beëindigd zo 29 oktober 2023
Deel dit: