Activiteit

Beleef Pampus bij kaarslicht tijdens de Nacht van de Nacht

zaterdag 28 oktober 2023 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Update 1oktober: het evenement Nacht van de Nacht is uitverkocht. 

Ontdek de weg van het water op Pampus tijdens De Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober. 

Elk jaar doet Pampus mee aan Nacht van de Nacht en krijg je een uniek kijkje in het fort bij kaarslicht. Vandaar dat dit evenement snel is uitverkocht. Boek daarom snel je kaartjes want vol is vol. Aandacht vragen voor het klimaatprobleem, energiebesparing en lichthinder is nog nooit zo spannend en romantisch geweest!

Ontdek hoe mooi Pampus in duisternis is tijdens Nacht van de Nacht! Een boottocht over het verstilde IJmeer. Duizenden sterren boven je hoofd. Een eiland in het duister. Een fort vol KAARSLICHTJES… en een glaasje soep om je handen aan te warmen…

Nacht van de Nacht… kom tijdens dit landelijke evenement op zaterdag 28 oktober genieten van DE WEG VAN HET WATER OP PAMPUS. Zowel boven als onder de grond is dat magisch. Op wat noodzakelijke verlichting na gaan alle lampen uit en de kaarsjes aan. Stap met je hele gezin op de boot voor een bijzondere avond!

Volg de weg van het water tijdens de speciale Nacht van de Nacht route. Vanaf het dak tot diep in het fort en onderweg vertellen gidsen over het gebruik van water vroeger en nu.

Wandel door de donkere gangen en kamers van het fort, en volg de lichtjes voor de route. Bekijk de sterrenhemel vanuit de droge fortgracht, waar je het minste last hebt van strooilicht.

Even opwarmen? In ons behaaglijke Pampus Paviljoen is de bar geopend voor (warme) dranken en wordt er een klein wintersoepje uitgedeeld. Zorg vooraf voor een goedgevulde maag want de keuken blijft verder gesloten, koken in het donker is zelfs voor onze eilandkoks een uitdaging…

Praktisch:
Koop voor deze avond gereduceerde tickets van €16,00 voor kinderen en €20,50 voor tieners en volwassenen. Dit is incl. bezoek museumfort, veerdienst en glaasje soep.

Museumkaarthouders betalen ook gereduceerde prijzen, respectievelijk €9,50 en €11,50.

Het programma is als volgt:
19:00 Vertrek vanaf Herengracht t/o nr. 33 in Muiden
19:00 – 19:30 Heenvaart Stern Muiden-Pampus
19:30 – 21:30 Wandeling fort en Pampus bij kaarslicht
21:30 – 22:00 Terugvaart Stern Pampus-Muiden

Deze tocht door de duisternis is geschikt voor alle leeftijden. Warme kleding en makkelijk schoeisel wordt aanbevolen. En een zaklantaarn mee is ook geen slecht idee.

Locatie
Forteiland Pampus
Kosten toelichting
https://www.pampus.nl/nacht-van-de-nacht
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
maximum aantal deelnemers
70
Deel dit: