Activiteit

Shalom-vrede

donderdag 28 februari 2013 , 20:30 - 22:00 uur
Waarom lijkt het dat vrede zo ongrijpbaar is? Op het moment dat je denk dat je alles onder controle heb, dan barst alles los. Het leven houdt niet op. Is echt vrede onmogelijk? Stel je voor dat het wél mogelijk is. Maar om echt vrede te ervaren, moet je op een andere weg gaan zoeken. Een weg dat al duizenden jaren bestaat. In het Hebreeuws heet het Shalom. Maar het woord Shalom heeft een veel breeder en dieper en rijker begrip dan het Nederlands woord vrede. Het gaat over volledigheid, harmonie, gezondheid, herstelling, veiligheid, en bezinning. Het is een holistisch idee dat door de Bijbel gaat als een rode draad. Het betekent “het leven zoals het hoort”.

Door meditatieve installaties en open gespreken in deze cursus, ontdekken wij samen Shalom vrede.

Deze cursus wordt geleid door Rob Darnell. Rob studeerde theologie en interculturele studies in de VS en heeft een masters diploma daarin. Hij heeft ook sociaal werk gedaan onder asielzoekers in de VS, België, en Nederland. Momenteel is hij bezig met vrijwilligers werk in Amsterdam onder mensen met dodelijke ziektes. 'Het is mijn ervaring dat iedereen heeft een verhaal. Heel veel mensen rond ons heen lopen door het leven met grote lasten op hun schouders. Mensen verlangen naar vrede. Ik heb een diepe, oneindige vrede in God gevonden en nu heb ik een passie om anderen dezelfde vrede te helpen ontdekken.'

Heb je hier interesse in? Er zal een gratis informatie avond zijn op donderdag 14 februari bij Profiltigracht 5 om 20:30uur. Vanaf 28 februari komen we samen elke donderdagavond om 20:30 bij de Ontmoetingsruimte op Profiltigracht 5. De cursus duurt 6 weken en kosten zijn €20 per deelnemer. Voor meer informatie of aanmelden mag je een email sturen naar Rob Darnell, rd.bridgemakers@gmail.com.

Meld je nu aan! Om een meer rustige en gezellige sfeer te hebben, zijn er plekken alleen voor 10 deelnemers.
Locatie
Ontmoetingsruimte, Profiltigracht 5
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: