Activiteit

Denk mee met de nationale wetenschapsagenda!

donderdag 22 juni 2023 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Wat is jouw toekomstvisie over kunstmatige intelligentie? En welke onderzoeksrichtingen moeten onderzoekers nu juist vermijden? Waag Futurelab zoekt contact met mensen die willen meedenken over de nationale wetenschapsagenda rond onderzoek en wil kijken of er animo is om een langduriger samenwerkingsverband te vormen om te zorgen dat wetenschap aansluit bij de waarden en behoeften van de samenleving.

Kunstmatige intelligentie is een hot topic. Zowel de voor- en nadelen worden in maatschappelijk debat besproken. Zo kunnen studenten tegenwoordig hun werkstuk laten schrijven door ChatGPT en beantwoordt SIRI al je vragen, maar luistert ook stiekum gesprekken af. Intelligente robots kunnen een oplossing zijn voor het tekort aan personeel in de zorg of in de glastuinbouw. Maar kunnen mensen en robots ook goed samenwerken?

De komende jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar kunstmatige intelligentie. Dit onderzoek geeft vorm aan de technologie, maar ook aan de maatschappij. We zoeken contact met buurten in Amsterdam en willen graag kijken of er belangstelling is om van daaruit een grotere gemeenschap te bouwen van mensen die willen meedenken met de doelen van wetenschappelijk onderzoek. Voor de bijeenkomst van 22 juni kun je je op de volgende website aan de rechterkant Aanmelden via de knop!

Locatie
De activiteit vindt plaats op: Ru Paré (Chris Lebeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam)

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 15 jaar
Omschrijving doelgroep 
Iedereen met belangstelling voor het onderwerp mag meedoen!
Deel dit: