Activiteit

Onthulling kunstwerken Steigerpark

dinsdag 4 april 2023 , 17:00 uur
Illustration

Op Steigereiland werd eind vorig jaar het Steigerpark opgeleverd. Dit jaar volgde de kers op de taart: het kunstwerk Basecamp. Bij een stemming onder alle IJburgers kwam het kunstwerk als winnaar uit de bus. Dinsdag 4 april wordt het kunstwerk officieel onthuld. Komt u ook?

Basecamp, van kunstenaar Rob Sweere, bestaat uit drie kunstwerken op verschillende plekken in het Steigerpark. De objecten zijn bekleed met hout, wat goed aansluit bij het ecologische karakter van het park.

Rob Sweere haalde zijn inspiratie uit de eerste bewoners van IJburg. Dat waren de bewoners van Steigereiland; pioniers. Pionieren staat voor een nieuw begin, nieuwe mogelijkheden onderzoeken en je dromen waarmaken. Dat heeft de kunstenaar in zijn kunstwerken verbeeld.

Wat er aan vooraf ging
In 2018 is er een onderzoek geweest naar plekken op IJburg voor kunst in de openbare ruimte. Het nieuw aan te leggen Steigerpark bleek hiervoor heel geschikt. Tijdens verschillende bijeenkomsten over het park konden bewoners zich aanmelden voor een kunstcommissie.

Deze werd begeleid door Wiseguys Urban Art Projects. De commissie selecteerde twee kunstenaars; Rob Sweere en Jonas Wijtenburg. Rob Sweere’s ontwerp  won de buurtstemming.

Programma 4 april
Dinsdag 4 april zal stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege het kunstwerk in het Steigerpark om 17.00 uur officieel onthullen. De kunstenaar zal iets vertellen over het kunstwerk. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Locatie
Steigerpark
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: