Activiteit

Voorlichtingsavonden IJBC ism Novilo, talentonderwijs in de praktijk

donderdag 12 januari 2023 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Het IJburg College organiseert ism Novilo voorlichtingsavonden voor ouders/opvoeders van kinderen die de overstap gaan maken naar de Middelbare school. Op 12 januari starten we met:

Overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs, wat betekent dat voor mij en mijn kind?

Roland Louwerse, oud-docent, onderwijsadviseur en schrijver van verschillende onderwijsboeken, vertelt deze avond over wat het betekent als een leerling de overstap maakt van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Bij deze overgang vindt in alles een schaalvergroting plaats: de school wordt groter, het aantal leraren wordt groter, het aantal vakken wordt groter, de wereld wordt groter. Wat mag u hierbij van school verwachten en wat wordt er in dit proces van u als ouder/verzorger verwacht? Hoe kunt u uw kind begeleiden bij zijn huiswerk, begeleiden bij het groeien, begeleiden bij het organiseren van zijn nieuwe leven? Of gaat dat allemaal vanzelf? Op deze vragen zal de spreker ingaan en na afloop zal er ruime gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.



 

 

Locatie
Montessori Lyceum Terra Nova
Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
Graag aanmelden via de aanmeldknop of stuur een mail naar estherdevries@ijburgcollege.nl
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Ouders/opvoeders van kinderen (10-13 jaar) in de bovenbouw van het basisonderwijs die de overstap gaan maken naar de Middelbare school.
Deel dit: