Activiteit

Socratisch Cafe op IJburg

donderdag 21 mei 2015 , 20:00 - 22:30 uur

Gespreksthema in het Socratisch Cafe op 21 mei is: GEDULD

Iedere maand een Socratisch Café in de Flexbieb, te midden van de boeken je eigen wijsheid onderzoeken. Met elkaar in gesprek gaan over een vooraf gekozen thema, dat de actualiteit ontstijgt. Bijvoorbeeld over verantwoordelijkheid, hoop, kwetsbaarheid of vrijheid. Op socratische wijze, dat wil zeggen nieuwsgierig en aandachtig, zonder oordeel de eigen gedachten en die van de anderen onderzoekend. We starten vanuit een persoonlijke ervaring en zoeken al vragend de weg naar dieper liggende ideeën en overtuigingen, om te komen tot nieuwe inzichten of antwoorden.

Het is een oefening in denken, in  luisteren en vragen stellen, in verwondering en geduld hebben. Dit alles in een vertrouwelijke sfeer en een rustig tempo. Een ideale gelegenheid om samen met anderen een onderwerp te verkennen. Het is voeding voor de geest, dus je krijgt er nog energie van ook. En misschien krijg je bij het naar huis gaan wel nieuwe ideeën, want het denken stopt nooit.

Wanneer
Eens per maand op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur (inloop v.a. 19.45 uur).

Wie
De gespreksavonden zijn voor iedereen toegankelijk, je hebt geen kennis van filosofie nodig.
Gespreksleiding door Frank Hoes of July Koster, beiden zijn coach/trainer, liefhebber van filosofie en een goed gesprek.

Aanmelden
Bij voorkeur vooraf aanmelden, maar je kunt ook nog op de avond zelf aanschuiven. 
Bijdrage is € 7,50 per keer (incl. koffie of thee) of € 25,- voor vier keer.

Locatie
FlexBieb
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Minimaal 4 deelnemers en bij meer dan 8 deelnemers splitsen we in twee groepen.
Deel dit: