Activiteit

Winterweek@Set: Fullmoon Ceremony

woensdag 30 december 2020 , 19:00 - 21:30 uur

Op 30 December is het weer volle maan. Een perfecte gelegenheid om elkaar even te kunnen zien en samen het oude jaar gedag te zeggen.

Mensen hebben de maan eeuwenlang bewonderd en gebruikt om te achterhalen wanneer het eb en vloed is en wanneer het het beste moment is om bepaalde groenten, fruit en bloemen te planten. Het is volle maan wanneer de maan aan de andere kant van de aarde staat dan de zon. Er zijn dertien volle manen in een jaar; ongeveer één per maand. Volle maan zorgt voor een unieke energie. De energie van de maan trekt aan het water op aarde (zwaartekracht). Mensen bestaan voor het merendeel uit water, waardoor er ook aan onze energie wordt getrokken. Dit verklaar de invloed die je kan merken tijdens de verschillende maanstanden.

Tijdens volle maan in december gaan we de energie van de maan gebruiken om samen terug te kijken op het jaar en los te laten wat je kwijt wil in het vuur te gooie. Dat doen we samen met een vrolijk ritueel rondom het vuur in de Community Garden @set Het ritueel wordt begeleid door onze buurtgenoten Jolanda en Aglem. Er zal ook een winters hapje en drankje (Take Away uit de Wereldhuiskamer) geserveerd worden. 

Iedereen is welkom en deelname is gratis. In verband met Corona maatregelen en beperkte plekken vragen we je om je aan et melden:

info@set-ijburg.nl

Vanaf 19 uur staat de soep klaar, rond 20 uur starten we het ritueel.

Locatie
Set IJburg
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Documenten
Deel dit: