Activiteit

Gezond Scheiden voor Kids Cafe op IJBurg

vrijdag 28 november 2014 , 16:00 - 18:00 uur

Amsterdam – Kinderen van gescheiden ouders kunnen op vrijdagmiddag 28 november 2014 naar het Gezond Scheiden voor Kids Café in Amsterdam toe. Hier staan professionals klaar voor de kinderen en kunnen ze gratis en anoniem aan de slag met de diverse miniworkshops. 

Uden

Het concept werkt op vrijwillige basis en is overgewaaid vanuit Uden. Marieke Lips eigenaar van KidsInbetween is afgestudeerd als jurist, auteur van het boek Bekrast en is werkzaam in dit vakgebied. Via een reportage op televisie kwam zij in aanraking met het Gezond Scheiden Café voor Kids in Uden. “Het is een heel doeltreffend en warm concept. Eén derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding en de kinderen zijn hier vaak de dupe van. Wij trekken geen partij maar willen er juist zijn voor het kind. Na Uden, Laarbeek en Oss ben ik trots om dit concept ook in Amsterdam neer te mogen zetten. Ik heb gezien wat het met kinderen doet; een glimlach, een twinkeling in de ogen, daar doe je het voor”, aldus Marieke.

Concept

Het concept is simpel maar krachtig: kinderen van gescheiden ouders komen op eigen initiatief naar het Gezond Scheiden Café voor Kids toe. Hier gaan ze aan de slag met miniworkshops. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Dit ook om het zo anoniem mogelijk te houden. Marieke legt uit: “Als kinderen willen praten, kunnen ze praten. Als ze liever gaan kleuren, is dat ook prima. Het gaat erom dat ze even zichzelf kunnen zijn en kunnen opladen om weer verder te kunnen.” Het concept krijgt niet voor niets een landelijke uitrol. De kartrekker achter dit concept is Henny Knechten. Zij heeft als één van de experts mee mogen denken en praten over het adviesrapport van de Kinderombudsman, welke recentelijk besproken is in de Tweede Kamer.

Deelname 

Op 28 november kunnen kinderen terecht van 16.00 tot 18.00 uur op locatie L63 aan de Lumierestraat 63 te IJburg in Amsterdam. Ook werkt Sissel Pemmelaar, scheidingsmediator en organisator van Scheidingscafé Amsterdam er graag aan mee om dit initiatief in Amsterdam van de grond te krijgen. Marieke Lips benadrukt dat het voor iedereen vanaf de basisschoolleeftijd is. “Kinderen van vier of vijf jaar zijn welkom, maar er zijn misschien ook wel twintigers die hier behoefte aan hebben. Ook die zijn welkom”.

Informatieavond

Op maandag 17 november 2014 vindt er een informatieavond plaats voor geïnteresseerden. “Dit is niet bedoeld voor kinderen, maar voor iedereen die meer informatie wil over dit concept.” De informatieavond start om 19.30 uur en vindt plaats bij One Big Happy Family aan de IJburglaan 1495 te Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst heeft u ook inzage in het boek “Bekrast” en het boek “Gezond Scheiden voor Kids”, laatstgenoemde is door en voor kinderen is geschreven. 


Contact Meer informatie over dit concept www.gezondscheidenvoorkids.nl

Overige vragen Marieke Lips www.kidsinbetween.nl via info@kidsinbetween.nl of 06-26958826 

 
Locatie
Lumierestraat 63 IJburg
Leeftijd
Tot/met 22 jaar
bijzonderheden
Het Gezond Scheiden voor Kids Cafe zal definitief plaatsvinden op vrijdag 28 november 2014 om 16.00 uur.
Ieder kind van gescheiden ouders is welkom!
meer info over organisatie 
KidsInbetween behartigt de belangen van kinderen die in de knel zitten door de scheiding van hun ouders en verzorgt daarnaast persoonlijke begeleiding aan kinderen en trainingen aan kinderen & volwassenen.
Illustration
 
Deel dit: