Activiteit

Tweede Bewonersavond Ontwikkeling Steigerpark

dinsdag 9 juli 2019 , 19:00 - 20:00 uur

Onlangs is een uitnodiging verspreid voor de tweede bewonersavond voor de ontwikkeling van het Steigerpark, het laatste onbebouwde deel van het eiland.

Het Steigerpark wordt een groen park waar jong en oud kan verblijven, ontmoeten, spelen en bewegen. De John Hadleystraat krijgt een optimale, definitieve ligging en er wordt een locatie binnen het park aangewezen voor een nader te bepalen kunstwerk.

Datum: dinsdag 9 juli 2019
Tijd: 19.00 tot 20.00 uur
Locatie: Openbare Montessorischool Steigereiland, John Hadleystraat 4

Schetsontwerp
De eerste bewonersavond voor het Steigerpark, in april van dit jaar, was goed bezocht. We hebben toen de kaders en randvoorwaarden met u doorgenomen en hebben veel wensen voor de inrichting van het park van u meegekregen. De ontwerper heeft dit verwerkt in een schetsontwerp, dat wij graag met u delen. Is de wens van de buurt voor het Steigerpark goed vertaald in het ontwerp?

Tijdelijke inrichting
Tijdens de eerste bewonersavond hebben we het verzoek gekregen het Steigerpark tijdelijk in te richten in afwachting van de definitieve inrichting die gepland is in 2020. De ontwerper vertelt u in de komende bijeenkomst graag over het voorstel voor de tijdelijke inrichting van het park.

John Hadleystraat
Bij de eerste bewonersavond is duidelijk geworden dat buurtbewoners graag willen dat de John Hadleystraat op de huidige locatie blijft liggen. Het bestuur gaat mee met deze wens. Dit betekent dat de John Hadleystraat niet verlegd wordt.

Vervolgproces
Na de zomer 2019 wordt de Nota van Uitgangspunten voor het Steigerpark ter besluitvorming voorgelegd aan het stadsdeelbestuur. Hierin zijn de gestelde randvoorwaarden en uw wensen en suggesties opgenomen. Na vaststelling van de uitgangspunten wordt een voorlopig ontwerp uitgewerkt. De planning is dat het voorlopig ontwerp in februari/maart 2020 ter inzage wordt gelegd. In deze periode organiseren we opnieuw een inloopavond om het voorlopig ontwerp toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.

Vragen?
Heeft u vragen over deze brief? Dan kunt u een e-mail sturen aan de omgevingsmanager Yvonne van Kessel: y.van.kessel@amsterdam.nl

Wij hopen u te zien op dinsdag 9 juli!

Met vriendelijke groet,

Yvonne van Kessel
Omgevingsmanager Steigerpark

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: