Activiteit

Praat mee over Jonas (aan de haven)

dinsdag 9 oktober 2018 , 19:30 uur

Zoals u misschien weet, ontwikkelen wij op het Haveneiland gebouw Jonas, op de strook land naast de jachthaven. Het ontwerp is nu bijna definitief. Wij nodigen u graag uit voor een bijeenkomst over Jonas op dinsdag 9 oktober in het IJburg College aan de Pampuslaan. Dan informeren wij u over de stand van zaken en het ontwerp. En we gaan graag met u in gesprek over Jonas

Met het plan Jonas won Amvest in juli 2017 de prijsvraag van de gemeente Amsterdam voor de landtong. Jonas valt op door zijn bijzondere vorm en zwarte kleur. Het is een stoer gebouw, met een warm hart en een huiskamer waar iedereen welkom is. De enorme spanten in het gebouw doen denken aan een houten schip. Via een spectaculaire canyon kan iedereen overdag doorlopen naar bos in de patio. We maken 273 woningen in Jonas: 190 middensegment huur (maximaal € 971, prijspeil 2016) en 83 casco-koopwoningen.

Jonas wil het kloppend hart van IJburg worden: een plek waar niet alleen wordt gewoond, maar waar het bruist van activiteiten. In de grote, publiek toegankelijke huiskamer bijvoorbeeld, en op het plein vóór Jonas.
Op 9 oktober willen we onder andere met u in gesprek over het gebruik van deze plekken.

Programma
Het programma start met een korte presentatie van het ontwerp, de stand van zaken en het vervolgproces.
Daarna nodigen we u uit om deel te nemen aan een van onze gesprekstafels. Daar gaan we op deze onderwerpen in:

  • Openbare ruimte en groen
    We geven uitleg over het ontwerp. Veel ligt al vast, maar we leggen graag enkele keuzes aan u voor. Misschien heeft u aandachtspunten voor het gebruik en beheer.
  • Huiskamer
    Wat is er nodig om van de huiskamer het kloppende hart van Jonas te maken?
  • Wonen
    Jonas herbergt een keur aan woningen. Welke keuzes zijn er? Wat is het aanbod aan koopwoningen en hoe verloopt het casco-koop proces? Hoe vullen we het collectief gebruik in?
  • De bouw van Jonas
    Hoe worden de bouw en het bouwverkeer georganiseerd? Heeft u nog aandachtspunten voor de aannemer?

U bent welkom vanaf 19.00. Het programma start 19.30 en sluit 21.30

Locatie
Montessori Lyceum Terra Nova
Illustration
 
Deel dit: