Activiteit

Poëziefestival en presentatie bundel Boris Kanen

zondag 15 april 2018 , 14:30 - 16:00 uur

Klanken als de stilte valt is de titel van het literair debuut van IJburger Boris Kanen (Nijmegen, 1973). De bundel wordt zondag 15 april gepresenteerd tijdens een poëziefestival in Bruna IJburg.

De auteur maakte de afgelopen jaren naam onder het pseudoniem Neo Vetus. Hij publiceerde in vele bloemlezingen over afwisselende thema’s als Valentijnsdag, Halloween en Vrijheid.
Boris Kanen is internist van professie. In die functie is hij werkzaam in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam.

De poëzie van Kanen is opvallend empathisch van aard; iets dat zelden in deze mate gezien wordt
bij zijn mannelijke collega-dichters

Klanken als de stilte valt telt in het totaal dertig gedichten. Kanen bezingt een groot aantal uiteenlopende thema’s, onder meer de Beeldenstorm, de liefde, de oude straten van Rome, tedere vlindervleugels en gebroken licht.

Collega-dichters zijn vol lof over het werk van de auteur. Zo schrijft de Zaanse auteur Rick van der Made: ‘Met de precisie van een chirurg fileert Kanen de Nederlandse taal, waarna hij woorden op geheel eigen wijze aan elkaar hecht tot prachtige beelden’.

Poëziefestival
Klanken als de stilte valt wordt zondag 15 april ten doop gehouden tijdens een poëziefestival in Bruna IJburg, IJburglaan 561 te Amsterdam. Op het programma staan optredens van onder meer Ruud Broekhuizen (oud-stadsdichter Gouda), Rick van der Made (Zaandijk), Anthonie Holslag (Amsterdam), Anna Djerek (Den Haag), Hans F. Marijnissen (Eindhoven) en Gerardo Insua Teijero (Uithoorn). Duo JazzYmas, Ruud Post (gitaar) en Laurance (dwarsfluit), zorgen voor de nodige muzikale intermezzo’s. De entree is gratis.

Locatie
Bruna
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Illustration
 
Deel dit: