Activiteit

Landelijke Natuurwerkdag 4 november 2017

zaterdag 4 november 2017 , 9:00 - 15:00 uur

 

Ook dit jaar zullen er vele vrijwilligers bezig zijn in de mooiste sportparken, het thema van dit jaar is vergroten biodiversiteit: daar zijn wij al heel wat jaartjes mee bezig en we zijn ook heel blij dat dit ook voor stadsdeel Oost een belangrijk thema is. Het dier wat in dit thema centraal staat is het visdiefje, ook die komen wij wel tegen (al zouden de sloten echt heel wat schoner moeten zijn voor dit prachtige dier!)

 

Wij gaan dit jaar weer wilgen knotten langs het Middenmeerpad, om en om zodat de niet geknotte wilgen in de winter een schuilplaats kunnen bieden aan allerlei dieren en de wilgen lang in bloei kunnen staan: wilgen leveren als één van de eerste bomen stuifmeel voor hongerige bijen en hommels. Door ze te knotten kunnen we de takken gebruiken om takkenrillen mee te maken: die houden de ballen op het voetbalveld maar zijn ook een schuilplaats voor allerlei zoogdieren, vogels, amfibieën en insecten.

 

Ook zullen we aan de Vlinderidylle werken, de kans dat we vlinders tegen komen begin november is niet heel groot maar de overwinterende soorten als Atalanta en Dagpauwoog komen op een mooie zonnige dag nog wel eens langsfladderen. We hebben wel eens een Natuurwerkdag met 24 graden meegemaakt dus geheel ondenkbaar is het niet!

 

Geef je vast op: via de site van Natuurwerkdag.nl en beleef met ons een heerlijke dag,

Locatie
verzamelen bij beheergebouw sportparken Middenmeer op Radioweg 76 (aan het eind van het parkeerterrein voor de Jaap Edenbaan)
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: