Activiteit

IJburgse Opschoondag

zaterdag 20 mei 2017 , 13:30 - 17:00 uur

Op zaterdag 20 mei is er weer de mogelijkheid om mee te helpen aan het opruimen van zwerfvuil op IJburg. Gestart wordt om 13:30 uur en geëindigd om 17:00 uur, maar…. voel je vrij om later te beginnen en/of er eerder mee op te houden. Alle hulp is welkom, zowel van kinderen, tieners als volwassenen.

De door de gemeente beschikbaar gestelde schoonmaakmaterialen zijn vanaf 13:30 uur op te halen bij restaurant NAP en kunnen daar ook weer worden ingeleverd.

Met het oog op het aantal schoonmaakmaterialen is het handig als ik weet met z’n hoevelen jullie willen meehelpen. Als ik niet weet hoeveel mensen komen kan het zijn dat er onvoldoende materialen aanwezig zijn en dat je tocht daarvoor naar NAP niet het gewenste resultaat heeft. Het blijft raadzaam zelf werkhandschoenen mee te nemen.

17:00 uur is het moment om bij NAP samen het glas te heffen op de verzamelde buit. Heel leuk als je daarbij van de partij kunt zijn, maar voel je ook wat dit betreft helemaal vrij. Kosten zijn – helaas – voor eigen rekening.

Het feit dat NAP opnieuw het verzamelpunt is, wil niet zeggen dat je niet op het Steigereiland of elders op IJburg aan de gang kunt gaan. Reden dat ik nu niet heb gekozen voor een start vanaf die plek, zit hem in het gegeven dat ik tijdens onlangs gemaakte wandelingen op het Steigereiland, heb moeten constateren dat het Haveneiland aan de IJsselmeerkant aanzienlijk meer geteisterd wordt door zwerfvuil. Het kan natuurlijk ook heel goed zo zijn dat er op het Steigereiland veel meer mensen zijn die zwerfvuil opruimen.

Ik ga mijn best doen om een kaart te maken waarop deelnemers kunnen aangeven welke straat ze voor hun rekening nemen, ter voorkoming dat mensen zich onverhoopt allemaal naar dezelfde plekken begeven. Heel fijn als er hiervoor andere/betere suggesties zijn.

Help je mee aan een schoon IJburg? Alle hulp is welkom!

OP EEN SCHOON IJBURG VOEL JE JE LEKKERDER!

Locatie
Restaurant Nap is gevestigd bij het haventje van IJburg, Krijn Taconiskade 124, 1087 HV Amsterdam.
bijzonderheden
Aanmelding vooraf is gewenst in verband met het aantal materialen dat de gemeente beschikbaar stelt. U kunt zich hieronder aanmelden door een berichtje te plaatsen.
Illustration
 
Deel dit: