Activiteit

Workshop Stadsdeel voor Dummies en/of Burgers voor Dummies?

donderdag 15 december 2011 , 14:00 - 17:00 uur
Donderdag 15 december van 14.00 - 17.00 (ivm Kerstfeest stadsdeelmedewerkers) uur zijn jullie van harte uitgenodigd voor een kennismaking met het stadsdeel en een aantal van haar medewerkers. De bedoeling is dat jullie na afloop meer inzicht hebben in de mogelijkheden van samenwerking en tegelijkertijd in manier waarop bewonersinitiatieven hun weg vinden in het stadsdeel.

De actieve uitwisseling tussen stadsdeel en deelnemers vindt plaats aan de hand van aantal actuele IJburgse bewonersinitiatieven. Ambtenaren reageren op deze plannen vanuit hun dagelijkse praktijk en wederzijds kunnen concrete en minder concrete vragen worden gesteld. Deze uitwisseling kan leiden tot korte slagen voor de voortgang van het plan, maar wellicht ook tot verrassende verschillen van inzicht. Het geeft een kijkje in de keuken van de afdeling vergunningen, van een beleidsambtenaar, van een communicatiedeskundige of van de griffie. Andersom kan de wonderlijke wereld van de burger soms leiden tot verrassende inzichten bij ambtenaren. Een uitwisseling met als doel begrip en kennis voor elkaars denk- en werkwijze, doelen, behoeften en plannen.

Een paar actuele initiatieven als casuïstiek, aan de hand waarvan we gezamenlijk aan het werk gaan:
  • Een 10-daags foto- en filmfestival in het voorjaar van 2012
  • Een (tijdelijke) camping op IJburg
  • Aanleg en beheer van groen en/of moestuinen op lege kavels of in de openbare ruimte

    Ik hoor graag wie belangstelling heeft voor deze workshop dus laat graag via deze groep of de mail (e.weers@oost.amsterdam.nl) weten als je erbij bent. Als de tijd – van 15.00 tot 17.30- echt een knelpunt is, laat het me weten. Als dat voor velen zo is, kijk ik naar een alternatief programma dat kan plaatsvinden in de avonduren.
  • Locatie
    Het adres van het stadsdeel is:
    Oranje Vrijstaatplein 2

    Vraag bij de balie naar de Raadzaal.
    Omschrijving doelgroep 
    Belangstellende van het netwerk IJburgDroomt, IJburgDoet + ambtenaren van Stadsdeel Oost van afdelingen die relevant zijn voor actieve bewoners van Oost
    bijzonderheden
    Dit event was eerst gepland op 10 november. Het bleek voor een aantal medewerkers van het stadsdeel onmogelijk om de gekozen middag vrij te maken. Omdat een goede representatie van het stadsdeel een belangrijk ingrediënt is voor een succesvolle en vruchtbare bijeenkomst, hebben we besloten een nieuwe datum te kiezen.
    meer info over organisatie 
    Ik ben participatiemakelaar voor IJburg
    Illustration
     
    Deel dit: