Activiteit

StraatTORI Festival

vrijdag 23 december 2016 , 19:00 - 22:00 uur

Op 23 december vindt de eerste editie van het StraatTORI Festival plaats. Een terugkerend festival vóór en dóór IJburgse jongeren. Het festival dient als kick off voor een reeks van workshops waarin IJburgse jongeren de kans krijgen om hun talent in de urban performing arts te ontwikkelen. Urban performing arts zijn podiumkunsten- kunsten die je hier en nu uitvoert. Kunsten die live, direct, voor een publiek plaatsvinden. Urban staat voor het grootstedelijke, dus kunsten en verhalen uit de stad.

In straattaal betekent 'tori' verhaal in. Credo van de workshops is: wat is jouw TORI? Jongeren worden gecoached door professionals in de urban fundamentals - rap, spoken word, beatmaking - om hun verhaal te doen. Dit festival vindt laatst na de eerste pilot workshop reeks in samenwerking met IJtopia komt nu de kick off.

Het festival dient als kick off van dit project. Tijdens het festival kunnen IJburgse jongeren genieten van de optredens én is er de mogelijkheid tot aanmelding voor de workshops. 

De acts die op het festival optreden hebben allen een link met IJburg- ze zijn hier opgegroeid of wonen hier op dit moment. Door acts te programmeren die een directe link met IJburg hebben willen we de jongeren inspireren en laten inzien dat zij over een tijd dit ook kunnen zijn.

Locatie
Montessori Lyceum Terra Nova
Kosten toelichting
7.50 euro entree
Leeftijd
Vanaf 13 jaar
Illustration
 
Deel dit: