Activiteit

De officiële 8-weekse mindfulness training

zondag 23 oktober 2016 , 9:45 - 12:15 uur

Wil je makkelijker loslaten, minder stress, minder piekeren, meer rust en balans? Dan is de 8-weekse mindfulnesstraining iets voor jou. Deze mindfulness training (MBSR) is wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken. Ik ben post-HBO opgeleid tot mindfulness trainer en geef de 8-weekse mindfulness training bij Motion3. Nuchter, praktisch en ontspannen.

Wat is mindfulness?
Mindfulness is een aandachtstraining waarbij je leert met je aandacht in het hier en nu te zijn zonder oordeel. We zijn vaak in ons hoofd veel bezig met van alles en nog wat, met iets wat gebeurd is of wat we nog moeten, en dat geeft veel onrust. Door meer in het moment te zijn, zie je ook beter wat er speelt, in en om jezelf. Daar kun je vervolgens beter mee omgaan. Je kunt meer genieten van mooie momenten, en bijvoorbeeld beter voor jezelf zorgen als je merkt dat je stress hebt, onzeker bent of een andere ongemakkelijk gevoel hebt. Of je kunt beter op andere mensen reageren, met respect voor jezelf en de ander. Steeds meer mensen ontdekken het positieve effect van de 8-weekse mindfulness training en ook steeds meer bedrijven kopen mindfulness trainingen in voor hun personeel.

Mindfulness training wetenschappelijk onderbouwd
Het is met veel wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat mindfulness helpt tegen stress, angst, spanningen en piekeren. Het zorgt dat je meer rust vindt en dat je meer geniet. Mindfulness is op dit moment de meest onderzochte geestelijke wetenschap. Uit breinonderzoek blijkt dat mindfulness meditaties je hersenen versterken. Dat effect is al na 8 weken zichtbaar. Door het versterkte brein wordt je minder stressgevoelig en positiever.

De mindfulness training is iets voor jou als je dit herkent:
• Je ervaart geregeld stress, spanning, onrust
• Je moet veel en hebt behoefte aan meer rust in je leven en hoofd
• Je slaapt slecht of hebt pijnklachten
• Je piekert veel, hebt moeite met loslaten
• Je voelt je onzeker of hebt last van faalangst
• Je hebt last van (zelf-)oordelen
• Je geniet niet zo van je leven

Mindfulness training in Amsterdam
De mindfulness training (MBSR: mindfulness based stress reduction) bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur en een stilte-/oefendag. Tijdens de lessen doen we verschillende mindfulness meditatieoefeningen en reflectieoefeningen en bespreken we hoe het gaat. Daarnaast oefen je zelf thuis dagelijks met mindfulness meditaties en doe je wat kleine opdrachten (reken op 30 tot 45 minuten). De groep is maximaal 12 deelnemers groot. 

Mindfulness trainer
Na een loopbaan in het bedrijfsleven (communicatiemanager) en als zelfstandig ondernemer kwam ik op het pad van coaching en mindfulness. Ik werk zelfstandig als bezielingscoach en mindfulness trainer in Amsterdam en bij het Trainingsbureau voor Mindfulness in Utrecht. Een paar jaar geleden volgde ik een 8-weekse mindfulness training en dat opende mijn ogen en versterkte mij! Als hardwerkende professional met een gezin had ik geregeld het gevoel dat ik geleefd werd. Ook kon ik erg piekeren en dat zorgde voor stress. Ik heb sindsdien minder last van piekergedachten en stress en kan meer genieten in het hier en nu. Na de achtweekse mindfulness training volgde ik de post-HBO mindfulness trainersopleiding. Ik voldoe ik aan de eisen van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers voor de hoogste categorie.

De effecten van de mindfulness training op een rij:
• Je ervaart minder stress, meer rust en ontspanning
• Je kunt je beter loslaten en genieten
• Je herkent je patronen en kunt daar anders mee omgaan
• Je bent meer zelfbewust, kunt beter bij jezelf blijven
• Je hebt minder last van lichamelijke klachten
• Je kent beter je eigen grenzen en behoeften
• Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en optimisme
• Je durft meer je eigen weg te volgen

Mindfulness training Amsterdam: de investering
De investering is €450,- voor particulieren incl. BTW. De training is inclusief acht avonden training (2,5 uur) een begeleide stiltedag (10 – 15 uur), MP3’s met begeleide mindfulness meditatie en het mindfulness werkboek. Er zijn meditatiekussen aanwezig, en wordt voor drinken gezorgd. Mocht je werkgever de mindfulness training vergoeden, dan is dit de prijs €700,- excl. BTW. Veel werkgevers zijn tegenwoordig bereid een mindfulness training te vergoeden. Als ZZP’er kun je het bedrag aftrekken van de belasting.

Opgeven mindfulness training Amsterdam
De eerstvolgende training begint 23 oktober. Er is altijd vooraf met elke deelnemer een individuele intake, om kennis te maken en je vragen te stellen. Daarna beslis je definitief Wil je je opgeven, of meer informatie? Mail mij dan: lisette@hartziel.nl of bel: 06-44087217.

Locatie
In de yogazaal van Motion3 aan de IJburglaan.
Kosten toelichting
€450,-
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Gaat zeker door.
Deel dit: