Activiteit

Onthulling kunstwerk Floating Poetry Room

vrijdag 13 juli 2012 , 15:30 - 17:00 uur
The Floating Poetry Room van de Amerikaans-lraanse kunstenaar Siah Armanaij had al in 2005 in IJburg moeten drijven als rustpunt voor bewoners van Steigereiland. Een aanvaring in 2005, verschillende tijdelijke ligplaatsen en een grondige renovatie later heeft de FPR eindelijk zijn vaste plekje gevonden aan de Paul Hufkade tegenover Blok 4. Het ponton, omgeven door een hekwerk dat fungeert als drager van een dichterlijke tekst van onze voormalige stadsdichter F. Starik, is vanaf nu voor iedereen toegankelijk.
De kunstenaar had voor ogen dat het kunstwerk een spannende ontmoetingspek zou worden voor de bewoners van IJburg, met ruimte voor een podium en speelmogelijkheden voor kinderen. De naam Floating Poetry Room verwijst ook naar de mogelijkheid om hier bijvoorbeeld gedichten voor te dragen.

Van die mogelijkheid zal vanaf vrijdag 13 juli gebruik gemaakt worden. Om 15.30 zal de FPR in het bijzijn van de wethouder Kunst& Cultuur Jeroen van Spijk, de directeur van het AFK Sylvia Donseiffer en voormalig stadsdichter F. Starik in stijl onthuld worden.

U bent van harte welkom om het glas met ons te heffen op de nieuwe locatie van de Floating Poetry Room.

Datum:             13 juli
Tijd:                 15.30 uur
Locatie:            Paul Hufkade, Café restaurant Blok 4.
Locatie
Paul Hufkade, Café restaurant Blok 4
meer info over organisatie 
Stadsdeel Oost
Deel dit: