Activiteit

Ubuntu-gesprek in de tempel van alledag

donderdag 12 november 2015 , 20:00 - 22:00 uur

Het ubuntugesprek® is een bijzondere gespreksvorm waarin deelnemers zoeken naar een gezamenlijke wijsheid rond een thema of vraagstuk. De ervaring leert dat die gezamenlijke wijsheid de optelsom van individuele wijsheden overstijgt. Ubuntu is een Zuid-Afrikaanse levenshouding. De meest gebruikte vertaling is ‘Ik ben omdat wij zijn’. Daarbij ligt de nadruk op de gemeenschap, in plaats van op het individu.

In de tempel van alledag willen we met het ubuntugesprek een serie maandelijkse bijeenkomsten organiseren waar vragen rond zingeving, levensfasen, werk en samenleving verkend kunnen worden. De eerste keer is op de donderdag 12 november.

Het ubuntugesprek is een resultaatgerichte en gestructureerde vorm van dialoog. De inbrenger van de vraag of het thema krijgt in dit proces meer inzicht in zijn vraag, en kan meer overwogen bepalen wat in zijn context verstandig is om te doen. De andere deelnemers aan het gesprek komen er vaak achter dat de opgedane wijsheid in hun eigen levenssituatie ook waardevol is.

Maak kennis met deze mooie manier om wijsheid te delen! Mocht je een vraag of een probleem in willen brengen waar je meer wijsheid over op zou willen doen, neem dan contact op met Willeke Morren of Marcel Elsenaar.

12 november 2015 @ 20:00 – 22:00
Tempel van Alledag
Jan Vrijmanstraat 339
1087 Amsterdam

Bijdrage: € 10,--

Contact: Willeke Morren en Marcel Elsenaar
t: 0623507368
e: willeke.morren@xs4all.nl

Locatie
Aan het einde van de Jan Vrijmanstraat. Het adres is jan vrijmanstraat 339.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
bijzonderheden
Het Ubuntugesprek gaat zeker door, en je bent van harte welkom!
Illustration
 
Deel dit: