Activiteit

VAN HET KASTJE NAAR DE MUUR - POETRY CIRCLE NOWHERE

zaterdag 25 juli 2015 , 13:00 - 17:00 uur

VAN HET KASTJE NAAR DE MUUR .... POETRY CIRCLE NOWHERE

Een interactieve tweedehands voorstelling van Poetry Circle Nowhere over ‘Recycling’.  

Hoe kunnen we verhalen verzamelen uit het publiek en incorporeren in de installatie?

 
Zestig jonge schrijvende performers van Poetry Circle Nowhere kwamen de afgelopen maanden wekelijks samen in 5 steden om verhalen op papier en op het podium te brengen. Deze verhalen verkondigen ze nu door het hele land met een interactieve installatie die langs festivals trekt. Om publiek van heinde en ver te inspireren ook hun verhaal te vertellen.

De interactieve installatie trakteert de bezoeker op prikkelende 'tweedehands' voorstellingen die zich afspeelt in en rondom tweedehands kastjes en een muur, in een omgebouwde tweedehands schaftwagen. De zestig dichters vullen lades en kastjes met woorden en verhalen. 

Alles draait in deze voorstelling om recycling: het doorgeven en hergebruiken van niet alleen spullen, maar juist ook van woorden, herinneringen en ideeen waar mensen wel afscheid van willen nemen, maar het zonde van vinden om ze weg te gooien. De zwijgzame maar sprekende muur aan het einde van de interactieve installatie nodigt de bezoeker uit om zijn of haar verhaal te delen door er op te schrijven. Aan het einde van de dag worden de verhalen ge-recycled tot een nieuw gedicht dat met contrasterende verf op de muur komt. 

Locatie
UrbanCampsite is voor 3 maanden neergestreken op de kop van het Centrumeiland, net achter Blijburg.
Kosten
Gratis
Deel dit: