Activiteit

STIEF-IN: de eerste intervisiegroep voor stiefouders op IJburg

maandag 10 juni 2013 , 20:00 - 22:00 uur

Nieuw op IJburg : 

De Stief-In, een intervisiegroep voor stiefouders.

Streef je naar geluk en probeer je in de waan van alledag het overzicht te bewaren maar word je soms ook overvallen door twijfel? Zou je met je nieuwe partner en jullie kinderen het allerliefst een fijn leefklimaat willen creëren maar zakt de moed je ook regelmatig in de schoenen? Heb je in je verliefdheid bedacht dat jouw samengesteld gezin een nieuwe start wordt maar vraag je je soms af of je het wel redt? 
Je bent niet de enige.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 40 % van alle samengestelde gezinnen erin slaagt om een stabiel en liefdevol bestaan op te bouwen. Vrijwel ieder stiefgezin maakt dezelfde ontwikkeling door en loopt helaas tegen dezelfde blokkades aan. Partners die het redden zijn in staat te leren van tegenslagen en blijven werken aan de relatie. 
In voor- én tegenspoed. 

Gelukkig hoef je in je zoektocht het wiel niet in je eentje uit te vinden. Binnenkort start de eerste Stief-In en je bent van harte uitgenodigd om je hierbij aan te sluiten. De Stief-In is een besloten intervisiegroep waarin we in een reeks van vijf gesprekken stil staan bij belangrijke vragen die horen bij een samengesteld gezin. We raken thema’s aan, wisselen ervaringen uit en delen elkaars kennis. De Stief-In is een initiatief van coachingspraktijk De Gelukkige Stief en wordt begeleid door Nanda Engel.

De vijf bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Flexbieb, Talbotstraat 46, op IJburg, Amsterdam. Je bent vanaf 19.45 uur van harte welkom voor een kop koffie of thee. 
De data zijn: 10/6, 24/6, 2/9, 23/9 en 7/10.

Omdat de gesprekken een vertrouwelijk karakter hebben, vragen we deelnemers om zo mogelijk elke bijeenkomst aanwezig te zijn. De groep wisselt tijdens de rit in ieder geval niet van samenstelling.

Doe je mee?
Stuur dan een mail naar contact@degelukkigestief.nl, t.a.v. Nanda Engel. Er is plaats voor 6 personen dus wacht niet te lang met aanmelden.
Deze eerste gesprekkenreeks bieden we aan voor € 50,- per persoon.

Nog goed om te weten:
In september start een speciale coachgroep voor stiefouders. In deze groep gaan de deelnemers aan de slag met het uitzetten van een route voor hun nieuwe gezin en werken daarbij intensief aan de thema’s waar zij tegenaanlopen. Parallel daaraan is het mogelijke om samen met je partner en/of (stief) kinderen een traject te volgen om met behulp van het Stiefplan® de punten op de i te zetten of obstakels weg te werken.
Meer informatie over het Stiefplan® is te vinden op www.stiefplan.nl
Locatie
Talbotstraat 46, Amsterdam-IJburg
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Er zijn nog 3 plekken vrij. Reageer snel want vol is écht vol!
meer info over organisatie 
Gezinsbehandelaar, PMA-coach en ervaringsdeskundig in de rol van stiefmoeder. Ik help (stief) ouders met het krijgen van (in)zicht en antwoorden op lastige en ingewikkelde processen in hun samengestelde gezin. Dit versterkt het draagvlak en dus de kans op een gelukkig gezinssysteem.
Illustration
 
Deel dit: