Activiteit

Film: Witte Waan van Adriaan Ditvoorst

zondag 3 juni 2012 , 13:00 - 15:00 uur
In onze binnenbioscoop draait ‘Witte Waan’ van Adriaan Ditvoorst (1940-1987). Aansluitend ‘Domeinen Ditvoorst’(1992), een documentaire over Ditvoorts leven die Thom Hoffman (hoofdrolspeler uit De Witte waan) maakte. In 1984 kwam Adriaan Ditvoorst in het milieu van krakers, skinheads en punkers in de hoop dat zij, als jongeren, hoop voor de toekomst hadden. De leefomgeving inspireerde Ditvoorst tot het maken van zijn laatste film. De Witte Waan (1984) een film die gezien kan worden als zijn filmisch testament. Dit psychologische drama gaat over de relatie tussen een drugsverslaafde kunstenaar en zijn moeder (een aan lager wal geraakte actrice), en eindigt met de zelfmoord van hen beiden.
Drie jaar later maakte Ditvoorst een einde aan zijn leven. Hij keerde terug naar zijn geboorteplaats Bergen op Zoom, en verdronk zich daar in de Schelde.
entree: €5
Locatie
Diemerparklaan 71, IJFFF Festivalhart
meer info over organisatie 
Over IJFFF: de parade voor fotografie en Film
Met IJFFF is Amsterdam een bevlogen festival rijker. Openbaar en daardoor toegankelijk voor iedereen. Iedere editie zoekt IJFFF ongedwongen naar verdieping achter het werk van de kunstenaars en kan het publiek kleine feestjes bouwen. Het festival is verbindend en een inspirerende ontmoetingsplek voor liefhebber, kenner en kunstenaar. IJFFF wil aantrekkelijk zijn voor alle Amsterdammers en in de toekomst een landelijk publiek bereiken. Dit Amsterdams festival voor creatie, inspiratie en een hoop gezelligheid keert om het jaar terug op IJburg en is onlosmakelijk verbonden met de straten en hun naamgevers.
Illustration
 
Deel dit: