Bericht

Een nieuw boek over IJburg!

Geplaatst op 10 september 2013, 12:22 uur

Dag IJburg bewoners!

6 oktober komt mijn nieuwe boek ‘In the beginning no bird sang’ uit: een nieuw boek over IJburg waarin Jean - een blinde man - mij kennis laat maken met dit nieuwe stuk Amsterdam. Het wordt  een bijzondere publicatie met echte prints, interactieve pagina’s met vogelgeluiden en 6 stofomslagen, met liefde samengesteld en in eigen beheer uitgegeven.  

Om de drukker te kunnen betalen, begin ik vandaag met het voorverkoop. En als je je nu inschrijf t, krijg je het boek voor € 28 i.p.v. € 32. 

Komt allen op 6 oktober om 15.00 naar Arcam, Prins Hendrikkade nummer 600. Naast de boeklancering is ook de expositie te bezichtigen. Er wordt een bijzonder IJburgs programma aangeboden met o.a. Jean, De verhalenman Karal Baracs, de landschapsarchitect Dirk Sijmons en de fanfare van IJburg. Zie voor meer info: http://www.arcam.nl/exposities/programma_nl.html

Dank & groet,

Anaïs

 

Het verhaal 

De blinde en de fotograaf

Jean was de eerste persoon die mij zonder aanleiding op straat aansprak. Na een kort gesprek nodigde hij mij uit om een wandeling met hem te gaan maken. Jean is 66 jaar oud en hij woont al negen jaar op IJburg. Bovendien is Jean al sinds zijn 28ste blind. Hij woont in blok 3b en loopt elke dag met zijn blindgeleidehond over het eiland. Hij maakt elke dag lange wandelingen, in de winter gedurende een uur of drie en in de zomer nog langer.

Tijdens onze wandelingen ontdekte ik dat Jean alle vogels van IJburg (her)kent. Over elke vogel op IJburg heeft hij wel een prachtige anekdote te vertellen. Ik leerde gaandeweg om naar de stad van Jean te luisteren. Jean liet mij zijn IJburg zien: een IJburg vol dieren, natuur en andere bijzondere taferelen die het eiland tot leven brengen. 

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Sanne Hesemans Van Antwerpen

do 12 september 2013 12:55
6okt leuk. En kopen het boek ;) tc