Bericht

Herstel Philip Bloemendalbrug

Geplaatst op 15 september 2023, 18:40 uur
Illustration

We zijn begonnen met het herstel van de Philip Bloemendalbrug, brug 2021 in het Brand Dirk Ochsepark. De Philip Bloemendalbrug is de eerste brug in de reeks van 4 bruggen over de Polygoongracht die we dit jaar en volgend jaar herstellen.

Wat er gaat gebeuren

  • We repareren het beton van de brug en brengen nieuw metselwerk aan
  • We brengen aan de onderkant van de brug natuursteen aan zodat de brug beter beschermd is tegen vuil en vocht
  • Aan de bovenkant van de brugleuningen komt een laag van natuursteen om regenwater tegen te houden

Verkeersmaatregelen werkterrein
Het voetpad naar de brug is tot januari 2024 afgesloten. Als we eerder met de brug klaar zijn, openen we het voetpad ook eerder. Het werkterrein is in de buurt van een school en kinderdagverblijf. Er rijdt daarom geen bouwverkeer over de weg tussen de breng- en haaltijden. We gebruiken verkeersregelaars als we op andere tijden bouwmateriaal brengen en lossen. Hierdoor ontstaan er geen gevaarlijke situaties.

Boten onder de brug doorvaren
Tijdens de werkzaamheden kunnen boten onder de brug doorvaren. We zorgen ervoor dat de brug steeds aan een kant openblijft voor het vaarverkeer. Als dit niet het geval is, geven we dit met borden aan.

Werktijden
De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 17.00 uur. We beginnen na 8.00 uur met sloopwerkzaamheden omdat dit geluidsoverlast kan geven.

Wanneer
We verwachten dat we eind januari 2024 klaar zijn. Hoe snel de werkzaamheden met steen gaan hangt af van de temperatuur in de wintermaanden.

Contact
Denise Peroti, omgevingsmanager
d.peroti@amsterdam.nl 
06 1069 8899

Deel dit: