Bericht

Bouw voetgangersbrug bij gebouw Jonas en Four Elementshotel

Geplaatst op 2 augustus 2023, 15:34 uur
Illustration

We starten in oktober met de bouw van de voetgangersbrug tussen gebouw Jonas aan de Krijn Taconiskade en het Four Elementshotel aan de Bert Haanstrakade. Boten kunnen last hebben van de bouw.

De nieuwe voetgangersbrug komt over de Polygoongracht bij de haven van IJburg. De haven is een belangrijke ontmoetingsplek op Haveneiland. We maken een voetgangersbrug om de mogelijkheden van deze plek te verbeteren. Door de brug kan men een rondje om de haven lopen.

Ontwerp brug
De brug krijgt een stalen draagvorm met een houten brugdek. Het ontwerp van de stalen vorm sluit aan bij het ontwerp van de andere bruggen over de Polygoongracht. We brengen op het houten brugdek antislip-strips van staal aan met teksten. Deze teksten zijn door IJburgers bedacht en uitgekozen. De nieuwe brug is daarom door IJburgers en voor alle IJburgers.

Werkzaamheden
We bouwen de brug voor een groot deel vanaf het water. Dit duurt ongeveer 7 maanden. Er kunnen dan geen boten vanaf de Polygoongracht naar de sluis varen, of andersom. We geven dit met borden aan. We werken buiten het vaarseizoen.

Informatie voor booteigenaren
Alle bruggen over de Polygoongracht hebben een vrije doorvaart van 3 meter hoog en 8 meter breed. Dit is gemeten vanaf het hoogste waterpeil en geldt ook voor de nieuwe brug.

De doorvaart richting de sluis is tussen 1 oktober 2023 en half april 2024 afgesloten. Boten zonder neerklapbare mast kunnen vanaf 1 oktober 2023 niet langer via de Polygoongracht richting de sluis in de haven. Die boten moeten een andere route en/of ligplaats zoeken.

Contact
Carin Bosboom, omgevingsmanager IJburg
c.bosboom@amsterdam.nl 
06 8351 5465

Deel dit:
1 reactie

Ferenc Scheeren

di 8 augustus 2023 23:14
De bruggen aan de polygoongracht liggen er al jaren als bouwval bij. Waarom niet eerst de bestaande bruggen renoveren / herstellen voordat er nieuwe gemaakt worden. Dit begrijp ik niet.