Bericht

Nicole Kaandorp naar NK Poetry Slam

Geplaatst op 26 juni 2023, 00:17 uur
Illustration

Nicole Kaandorp vertegenwoordigt Amsterdam tijdens het NK Poetry Slam in Utrecht. Ze was de winnaar van de jaarfinale van Poetry Slam Vrijburcht en won in de finale de battle tegen Julian Harmens. Theater Vrijburcht was uitverkocht voor deze zinderende spoken word-finale.

Acht deelnemers streden om een ticket voor het NK. De deelnemers waren tijdens de drie voorrondes als beste uit de bus gekomen.

Met Nicole Kaandorp kan Amsterdam hoge ogen gooien op het NK. Ze schrijft verhalen, die onder andere verschenen in de Volkskrant, de NRC, de tweede Sampler van uitgeverij Das Mag, en op het podium van Mensen Zeggen Dingen. Ze stond in 2018 op de shortlist van de Joost Zwagerman Essayprijs met een essay over (non)monogamie, en won in 2019 de Lowlands Schrijfwedstrijd met het verhaal Linnen, waarin een stel speelt dat ze elkaar niet kennen. Naast het schrijven is Nicole de helft van muziekduo Kopje Onder, organiseert ze literaire programma's en is ze de vaste presentator van U-Slam - de poetry slam van Utrecht.

In de halve finale van Poetry Slam Vrijburcht streden Kaandorp en Harmens tegen Marthe van Bronkhorst, KIWI en Jaimy Hindriks. 

 

Deel dit: