Bericht

Stadgenoot voegt 66 sociale huurwoningen aan IJburg toe

Geplaatst op 15 juni 2023, 10:18 uur
Illustration

Woningcorporatie Stadgenoot bouwde 66 sociale huurwoningen aan de IJburglaan en deze zijn klaar. De woningen zijn vooral bedoeld voor kleine gezinnen en één- en tweepersoonshuishoudens. Alle woningen zijn al verhuurd. Op 6 juni 2023 kregen de eerste bewoners de sleutels van hun nieuwe woning.

Wisselende indeling
Het nieuwe woongebouw is zo gebouwd dat verschillende bouwonderdelen uit elkaar kunnen worden gehaald en kunnen worden vervangen en opnieuw gebruikt. Hierdoor kan de indeling van een woning ook worden aangepast. De gevels zijn gemaakt van hout en composiet en de kozijnen van gerecycled hout. Dit maakt het gebouw helemaal recyclebaar.

Kunst aan gevel
Aan de gevel van het gebouw is een kunstwerk gemaakt. Het bestaat uit 136 lenzen. Deze lenzen staan voor een onderzoek over verschillende stromen zand die tot nu toe op de plek waar het woongebouw staat zijn afgezet.

Daktuin
Op het dak van het gebouw ligt een tuin, die regenwater opvangt en het vasthoudt. Als het te veel regent, wordt het water afgevoerd naar het riool. Hiermee wordt voldaan aan het plan om Amsterdam rainproof te maken.

Contact
Saskia Soetekouw
06 1265 8563
s.soetekouw@amsterdam.nl 

Deel dit: