Bericht

Terugkoppeling bewonersavond veiligheid IJburg

Geplaatst op 18 december 2020, 12:01 uur

Donderdag 17 december organiseerde de gemeente een online bewonersbijeenkomst over woninginbraken. Bewoners konden vragen stellen via een chat. Met het coronavirus is het aantal woninginbraken wel iets afgenomen, maar helaas hebben er toch een redelijk aantal plaatsgevonden. Een woninginbraak heeft een grote impact op het leven van een bewoner. Als stadsdeel vinden we de preventie van inbraken daarom belangrijk.

Inbraakexpert Raymond Berkhout legde uit hoe snel een inbreker binnen kan komen en met welke sloten men ze het beste buiten kan houden. Wilt u alles rustig na lezen kijk dan op politiekeurmerk.nl.

Actieve bewoner Charles Dams vertelde over de buurtveiligheid appgroepen op IJburg en Zeeburgereiland. Hierin kunnen verdachte signalen met uw buurtbewoners worden gedeeld. De appgroepen zijn opgezet voor en door bewoners. U kan uzelf aanmelden via ijburgveiligheid@gmail.com of zbeveiligheid@gmail.com met een mailtje met uw adres er in.

Het laatste deel van de bijeenkomst was gewijd aan algemene veiligheidsvragen van bewoners. Wijkagenten Myrthe van Nieuwenhuijsen, Jonas Calmero en Louis Groot Kormelinck beantwoordden samen met Veiligheidscoördinator van de gemeente Lune Zijnen vragen uit de chat. Een korte greep van de onderwerpen die voorbij kwamen:

  • Jonas Calmero vertelde dat IJburg onder de aanvliegroute zit voor de politiehelikopter voor onder andere heel Flevoland. Hierdoor vliegt de helikopter relatief vaak over het eiland.
  • Myrthe van Nieuwenhuijsen vertelde over de voorlichtingsacties in het Diemerpark tegen straatroven en de acties vanuit de politie. Momenteel lijken deze effect te hebben.
  • Politiebureau IJburg wordt nog wel gebruikt door onder andere de wijkagenten. Het bureau heeft helaas geen publieksfunctie meer. Volgens de planning komt er in 2022 wel een nieuw bureau naast de Kriterion op Zeeburgereiland.
  • Helaas was er geen tijd meer om de vraag over Hennepplantages te beantwoorden. Mocht u toch nog geïnteresseerd zijn dan kunt u hier meer over lezen: Illegale hennepteelt | politie.nl

Via de chat kwamen veel opmerkingen over jongerenoverlast binnen. Lune Zijnen vertelde kort over de aanpak van de gemeente. Momenteel is de gemeente bezig met een aanpak specifiek voor de Pampuslaan. Hier zijn met bewoners gesprekken geweest over jongerenoverlast. Naar aanleiding van het grote aantal vragen gaan we kijken of we breder signalen op kunnen halen onder bewoners en over de aanpak van jeugdoverlast kunnen voorlichten.

Zeer bedankt voor uw waardevolle input in de chat en wij hopen u bij een latere bijeenkomst weer te mogen verwelkomen.

Illustration
 
Deel dit: